PlayStation-VR-Promo

PlayStation VR bevat naast de volledige VR-ervaring ook een Cinema Mode. Hiermee kun je non-VR content bekijken via de headset. Er wordt dan als het ware een TV geprojecteerd voor je ogen, die ongetwijfeld groter is dan wat je thuis hebt hangen of staan. De Cinema Mode werkt met alle apps en games op de PS4, maar daar stopt het niet. Doordat PS VR gebruik maakt van een HDMI-aansluiting, werkt de headset ook met andere HDMI-bronnen. Zo kun je moeiteloos de headset aansluiten op een Xbox One, Wii U, mediabox of elk ander apparaat.

De PS VR detecteert dan vervolgens het beeld en zet de PS VR in Cinema Mode. Zo wist deze gebruiker al Splatoon te spelen via de headset, die aangesloten was op zijn Wii U. Meerdere Reddit-gebruikers zijn ook al aan de slag gegaan met het inpluggen van de headset in verschillende andere bronnen. Met de Xbox One en Wii U werkt het perfect, maar er zijn sommige HDMI-bronnen die mogelijk moeite hebben met het versturen van het beeld.

De USB-aansluiting op de PS VR processing unit kan gewoon in de PS4 blijven en de PS4 hoeft niet aan te staan wanneer je de headset op een andere bron gebruikt. De PS VR processing unit dient enkel voor het verwerken van 3D audio en positie-data, wat doorgegeven moet worden aan de PS4 bij het gebruik van VR-content en vice versa.