call-of-duty-black-ops-3_mreq

Alhoewel Call of Duty elk jaar weer de nodige kritiek mag ontvangen, doet de franchise het nog altijd fantastisch qua verkopen. Zo heeft Call of Duty: Black Ops III een mijlpaal bereikt met 25 miljoen verkopen. Dit aantal geldt enkel en alleen voor de fysieke exemplaren, digitaal is hierbij dus niet meegerekend. Als je dus bedenkt dat de game op PC vooral digitaal wordt verkocht, ligt het daadwerkelijke verkoopaantal nog vele malen hoger.

Als we kijken naar het aantal fysieke verkopen per platform, komt de PS4 het beste uit de verf. Zo zijn er 14.15 miljoen exemplaren verkocht op de PS4 en op de Xbox One zijn dit er 7.27 miljoen. Bijna twee keer zoveel dus, iets waar de grotere installed base van de PS4 en exclusieve content deal ongetwijfeld zijn bijdrage aan heeft gehad. Verder zijn er 1.78 miljoen exemplaren verkocht voor de PS3, 1.75 miljoen voor de Xbox 360 en 230.000 voor de PC.

Wat betreft het aantal verkopen per regio, werden de meeste exemplaren in Noord-Amerika verkocht, zo’n 11.81 miljoen. In Europa ging Black Ops III 9.53 miljoen keer over de toonbank en in Japan 430.000 keer. De game verkocht in het Verenigd Koninkrijk het meeste voor Europa, namelijk 2.3 miljoen keer, in Duitsland was dit 1.3 miljoen en Frankrijk 1.5 miljoen.