Eerder deze week kwam PlayStation VR eindelijk uit en de virtual reality headset lijkt een goede eerste indruk achtergelaten te hebben. Veel gamers zijn erg positief en ook wij zijn erg te spreken over het apparaat, zoals je in onze review hebt kunnen lezen. PlayStation VR is met €399 aantrekkelijk geprijsd ten opzichte van andere VR headsets, maar verdient Sony er nou eigenlijk veel geld mee?

Het is namelijk altijd maar de vraag of hardware met winst of verlies wordt verkocht. Vaak worden consoles met verlies verkocht en moeten verkopen van games zorgen dat het bedrijf uiteindelijk winst maakt. Dit is echter niet het geval bij PlayStation VR, zo blijkt nu.

Shawn Layden van Sony verklaarde tegenover Polygon dat “er met PlayStation VR winst wordt gemaakt”. Dit zegt natuurlijk nog niet heel duidelijk iets over of er winst wordt gemaakt op elke verkochte headset, maar Adam Boyes was hier eerder dit jaar tegen Game Informer wel duidelijk over. Hij zei namelijk dat elk apparaat dat Sony sinds de PlayStation 4 heeft verkocht in het zwart was, wat betekent dat elk apparaat, dus ook elk exemplaar van PlayStation VR, direct winst oplevert voor Sony.

De uitspraken van Layden komen dus overeen met die van Boyes, waardoor het nu duidelijk is dat Sony direct al winst maakt op PlayStation VR. Toch erg netjes, gezien de relatief lage prijs die het apparaat heeft.