Tijdens het Final Fantasy XIV Fan Festival heeft Square Enix een nieuwe uitbreiding voor Final Fantasy XIV aangekondigd. De uitbreiding heet Stormblood en werd onthuld door middel van een mooie trailer, die je onderaan dit bericht kunt bekijken. De uitbreiding zal aan het begin van de zomer van 2017 uitkomen.

In Final Fantasy XIV: Stormblood reis je af naar Ala Mhigo, waar je de controle moet zien over te nemen van Zenos yae Galvus. Dit brengt een nieuwe verhaallijn met zich mee, maar de uitbreiding heeft nog meer te bieden. De level cap wordt verhoogd van 60 naar 70, er komen nieuwe jobs, het battle-systeem en het skill-systeem gaan op de schop en er komt nieuwe gear. Al met al heeft Stormblood een grote hoeveelheid aan content, die vergeleken kan worden met een volledige game. De nieuwe gebieden die de uitbreiding bevat zijn qua grootte vergelijkbaar met die in Heavensward.

Square Enix heeft laten weten dat Stormblood niet naar de PlayStation 3 zal komen. Met de lancering van de uitbreiding volgend jaar, zal de ondersteuning van de PlayStation 3 versie van Final Fantasy XIV worden beëindigd. Wel liet men weten dat spelers op de PS3 de mogelijkheid krijgen om gratis te upgraden naar de PlayStation 4 versie, nog voordat Stormblood verschijnt. Op een later moment worden de exacte details hierover bekendgemaakt.