Waarschijnlijk zullen jullie de God of War Collection wel kennen. Dit zijn twee PlayStation 2 games die zijn opgepoetst in HD en vervolgens voor de PS3 zijn uitgebracht. Santa Monica Studios, de makers van God of War, hebben veel positieve reacties gekregen over de God of War Collection.

Hierdoor is Sony eens gaan nadenken en hebben ze besloten om in de toekomst meer PlayStation 2 titels naar de PlayStation 3 te brengen. Een voorbeeld hiervan is de Sly Cooper Collection die in november uitkomt, deze bevat namelijk maar liefs drie PlayStation 2 titels. Toen er aan Sony gevraagd werd of we ook PS2-titels via de PlayStation Store zouden kunnen downloaden, antwoordde Sony dat ze op zoek zijn naar andere methoden, maar nog niks bevestigen. Verder melde Sony nog het volgende:

“We are looking into ways how we can deliver the PS2 library to PS3 consumers, but were are not ready to announce anything yet.”

We kunnen vanaf dit moment alleen nog maar uitkijken op de Sly Cooper Collection, maar hopelijk zullen er in de toekomst meer PS2 games naar de PS3 komen.