Knipsel
Special: Bigben Interactive VR Starterpack – Gezamenlijk met de release van PlayStation VR kwam Bigben Interactive met een aantal accessoires. Eén hiervan is het VR Starter Pack, dat bestaat uit 11 items die bedoeld zijn voor het onderhoud, het beschermen en het praktische nut. Van Bigben kregen wij zo’n starterspakket en in dit artikel gaan we even de verschillende zaken behandelen en je vertellen of zo’n pakket het aanschaffen waard is.

Van alles en nog wat

Met een prijs van €19.99 is het starterspakket niet al te duur en deze bestaat, zoals al aangegeven, uit 11 verschillende items. Lang niet ieder item is even belangrijk of zul je gebruiken, maar ondanks dat zitten er een aantal handige producten bij die erg praktisch zijn. Laten we eerst even het pakket aflopen op inhoud. Zo bevat deze een camerastandaard, een lenzenkap, clips voor de headsetkabel, een stofdoekje, lenzenvloeistof en meerdere doekjes om de headset in het algemeen te reinigen. Die schoonmaakdoekjes voor de headset zijn op zich niet heel bijzonder, want soortgelijke doekjes zal je vast wel in huis hebben liggen.

Knipsel

Je headset is een duur ding, dus deze zul je ongetwijfeld op een mooi plaatsje zetten ter bescherming. Schoonmaken zal echter vroeg of laat toch nodig zijn en dan heb je het in ieder geval in handbereik. Het doekje om de lezen schoon te maken is al wat handiger, aangezien deze bij veel gebruik snel vies kunnen worden door vocht of je wimpers die er te dicht opzitten. Maar ook dat is niet al te bijzonder, want een soortgelijk doekje wordt namelijk ook standaard bij PlayStation VR geleverd. Tot zover de wat simpele en niet al te bijzondere accessoires, maar dat neemt niet weg dat het pakket alsnog interessant is.

Camerastandaard is superhandig

Iets waar je waarschijnlijk niet direct aan gedacht heb toen je PlayStation VR bestelde of kocht, is een camerastandaard. De PlayStation Camera zit vast aan een dikke kabel, dus als je die neerlegt, heeft het nogal snel de neiging om te bewegen, waardoor het een wat lastig ding is om te positioneren. Als oplossing hiervoor zit er in het starterspakket een uitermate handige camerastandaard die je enkel even vast dient te klikken aan de camera. Door de flexibele achterkant kan je de houding precies instellen, zodat deze bovenop je TV kan staan. Hoe groot, klein, dik of dun je TV ook is, deze standaard is simpel, maar zeer handig in gebruik.

Bovendien is het in combinatie met het starterspakket één van de meer voordelige opties voor een standaard, aangezien deze los veelal duurder zijn. In verhouding dan. Dit is overigens alleen interessant als je beschikt over een oudere camera. Heb je een nieuwe camera bij PlayStation VR gekocht, dan wordt deze standaard met een standaard geleverd, waardoor de standaard uit het starterspakket overbodig wordt. Dat is even handig om in acht te houden, want het zou zonde zijn als je al voorzien bent.

De resterende items

Dan blijven er nog twee onderdelen over. Zo hebben we nog de clips voor de koptelefoonkabels, die je via deze weg aan je shirt of blouse vast kunt maken. Het is bedoeld om te voorkomen dat de draden in het rond vliegen als je veel aan het bewgen bent, maar buiten dat is het ook weer niet per se een hele bijzondere extra. Interessanter is de lenzenkap, die je precies in de headset over de lenzen heen kan plaatsen, waardoor de lenzen goed beschermd zijn als de headset niet gebruikt wordt. Deze kan je gemakkelijk aanbrengen en ook weer weghalen, wat natuurlijk wel zo handig is in gebruik.

Conclusie

Het starterspakket van Bigben Interactive is niet per se heel bijzonder, omdat het merendeel van de items niet direct noodzakelijk zijn. Maar als je op zoek bent naar wat middelen om je headset te onderhouden en te beschermen, dan is dit absoluut een mooie keuze. De items die hier vooral uitspringen, zijn de handige lenzenkap die de lenzen goed beschermt en de erg praktische camerastandaard, want die zorgt ervoor dat je de PlayStation Camera op de juiste manier kunt plaatsen. Dit is overigens enkel een interessant onderdeel voor mensen met een oudere camera. Bovendien is de prijs van dit pakket met €19.99 niet bijzonder hoog, wat het interessant maakt, omdat de items sowieso wel van pas komen.