rendition1.img (7)

Battlefield 1 voor de PS4 is al verkrijgbaar voor een ieder met een pre-order op de Early Enlister editie. Vanzelfsprekend duiken er nu dus gameplay video’s op alsook technische analyses. Zo ging YouTube-kanaal VG Tech op onderzoek uit en keken ze naar de performance van de game op de PS4 in de multiplayer modus Conquest.

De meetresultaten zijn behoorlijk verrassend en bijzonder. Zo loopt de game niet op één resolutie, maar switcht deze bij veel actie naar een lagere resolutie. Dit doet men om de framerate goed te houden, maar dit gaat wel ten koste van de pixel-count en dus het visuele plaatje.

De resolutie waarop de game loopt schommelt tussen de 1100×620 en 1807×1014 en is dus niet stabiel 900p of zelfs 1080p. De framerate schommelt trouwens ook aanzienlijk. Zo zien we framerates tussen de 25fps en 60fps. Dit is erg bijzonder, aangezien een eerdere game van DICE, Star Wars Battlefront, op 60fps stabiel liep. Overigens is er nog een rare bug volgens VG Tech, zo dropt de game soms zelfs naar een resolutie van 160×90, lager dus dan een VHS-tape.

Bekijk de volledige analyse hieronder, inclusief FPS-meter.