Special: Bigben Interactive PlayStation VR headset stand – De PlayStation VR headset is een mooi ding. Het ziet er netjes afgewerkt uit, hij is comfortabel voor langere speelsessies en belangrijker nog, hij is niet te zwaar. Het apparaat wordt overal goed ontvangen, maar laten we wel wezen: qua algeheel product is het niet heel praktisch. Door de vorm kan je het niet per se heel goed neerleggen en rond laten slingeren op de bank of op de grond vraagt om problemen. Gelukkig is daar een mooie oplossing voor, namelijk de headset stand van Bigben Interactive.

Opeens is het een mooi aangezicht

Als je de headset voor nu naast je TV neerlegt, dan blijft het een beetje een los apparaat dat af kan leiden. Het is gewoon niet echt een praktisch ding om op te bergen, want dan moet je telkens de dubbele HDMI kabel loskoppelen en dat zorgt weer voor extra rompslomp. Juist daarom is de headset standaard van Bigben Interactive een uitstekende oplossing, want deze standaard kan je naast je TV zetten om hier vervolgens de headset op te plaatsen. Daar waar hij normaal zou liggen, staat deze nu mooi overeind en sterker nog, het zorgt ineens voor een totaal ander aanbeeld op je TV meubel.

VRStand1

Men heeft goed gekeken naar het ontwerp van de headset en zodoende is deze standaard ontstaan die eigenlijk een beetje de vorm van een hoofd heeft. Je kunt de headset er zeer gemakkelijk op plaatsen en je zet deze min of meer vast op dezelfde manier als dat je de headset op je hoofd vastzet. Hierdoor blijft de headset qua hoofdbeugel goed vastzitten en ter extra ondersteuning is er nog een uitsteeksel op de standaard die functioneert als neus, zodat de gehele voorkant van de headset ook goed balanceert. Lang verhaal kort, de standaard is er één van kunststof in de vorm van een hoofd en dus past de headset prima.

Kabels en detail

Als je de headset eenmaal geplaatst hebt, dan zit je natuurlijk nog met de kabels. Die kabels zijn direct naast je PlayStation 4 erg lang en dus kunnen die alsnog een belemmering vormen of het aanzicht teniet doen. Helemaal oplossen gaat simpelweg niet, daarvoor is de gehele aansluiting van PlayStation VR te complex, maar het dunnere kabeltje dat direct uit de headset komt, die kun je mooi opwikkelen op de standaard, aangezien het achterstuk iets omhoog steekt. Eventueel kan je de kabel ook nog iets kleiner opwikkelen en om te voorkomen dat deze na het opwikkelen weer losschiet, wordt er een klittenband kabbelwikkel meegeleverd.

VRStand2

De headset standaard is eigenlijk een heel simpel ding, maar door het ontwerp is het een uitstekende oplossing om je headset er veilig op te plaatsen. Bovendien staat het mooi naast je TV, zeker ten opzichte van de standaard liggende stand als je de headset neerlegt. Om de standaard af te maken, worden er drie batterijen bijgeleverd die je onderaan in de headset stand kunt stoppen. Dit is niet zonder reden, want op de basis van de standaard zit namelijk rond de ‘nek’ een ledstrip die blauw op kan lichten, precies in het bekende PlayStation blauw. Dit is een detail, maar maakt het wel af. Overigens kun je deze ledstrip ieder moment aan of uitzetten.

Conclusie

De PlayStation VR headset standaard van Bigben is een zeer simpel, maar degelijk ding. Het ontwerp ziet er netjes uit en het zorgt ervoor dat je headset er in de beste houding op geplaatst kan worden. Hierdoor staat het een stuk mooier op je TV-meubel en doordat je de kabels achter de standaard om kunt wikkelen, verkort je dit enigszins. Het is geen totaaloplossing wat kabels betreft, maar dat is meer aan het apparaat zelf te wijten. De blauwe ledstrip zorgt voor de finishing touch en dat maakt deze headset standaard tot een leuk product. Met een prijs van €39.99 is het misschien een wat prijzige accessoire, maar als je tot aanschaf besluit over te gaan, dan zal je niet teleurgesteld worden. Wat ons betreft een prima accessoire voor je PlayStation VR headset.

VRStand3