Special: Bigben Interactive PlayStation VR Carry Case – PlayStation VR is uit en je zult ongetwijfeld hebben zitten klooien om al die kabels weg te werken. Het apparaat mag dan een verrijking zijn voor het gamen, qua bijgeleverde kabels en dergelijke is het een wat onpraktisch ding. Veel van jullie zullen dit eenmaal aansluiten en dan laten zoals het is, maar als je van plan bent om de headset mee op reis te nemen, dan is er een mooie case voor geproduceerd die veel compacter is dan de oorspronkelijke doos en waarin je virtual reality headset goed beschermd is.

Goede bescherming en handig voor onderweg

Bigben Interactive is met de lancering van PlayStation VR met verschillende accessoires gekomen. Eén hiervan is de ‘Carry Case’ die officieel is gelicenseerd door Sony en dat levert een mooi product op met de bekende iconen van de facebuttons aan de bovenkant. Goed, details zijn natuurlijk leuk maar het gaat om het praktische nut. Daar zijn eigenlijk twee mogelijkheden in. De eerste is natuurlijk dat je deze case kunt gebruiken om de headset mee te nemen. Dit kan naar je vrienden, je oma of buurman zijn, iets waar je ongetwijfeld de neiging toe hebt als je de headset net nieuw hebt.

VRCase1

Aan de andere kant is er nog een ander nut en dat is dat deze case ook uitstekend dient als goede bescherming voor je hele PlayStation VR set als je deze tijdelijk niet gebruikt. Het kan best zijn dat je op termijn minder met de headset zal spelen of dat je het domweg te druk hebt met andere zaken. Dan wil je natuurlijk wel dat de headset goed beschermd blijft en ook dan is de Carry Case een robuuste oplossing, want door het compacte formaat kan je deze overal kwijt en alle onderdelen passen in deze case, al is het maar net.

Het past allemaal net

Men heeft duidelijk gekeken naar hoe ze dit product zo compact mogelijk konden maken, zonder dat daarbij concessies gemaakt moesten worden. Zodra je de rits opendoet, zie je op een kwart hoogte een ‘flap’ liggen met een uitstekende halfrond. Hier kun je precies de headset op plaatsen, waarbij deze halfrond dient ter bescherming van de lenzen. De kabels die aan de headset vastzitten, die dien je namelijk op te wikkelen en onder de hoofdbeugel te plaatsen. Tevens dien je hier de stekker te plaatsen, maar die kan wat schade aanbrengen bij een stootje. Daarom raad men aan de stekker precies in de andere richting van de lenzen te leggen.

Overigens bevat deze tussenflap in de case een drietal gaten die bedoeld zijn voor Engelse stekkers, want die zijn nogal fors. Maar met een beetje gepriegel kan je een stekker uit Nederland of België er ook in plaatsen, wat nog eens voor extra beveiliging zorgt. Dat is echter niet alles, want er zijn immers nog HDMI kabels, een USB kabel, een processing unit en de andere kant van de stroomadapter. Ook daarvoor is een oplossing, want als je de flap waar de headset op moet omhoog trekt, dan zal je een onderliggende laag zien. En op deze laag – de bodem van de case – kun je de resterende onderdelen kwijt.

VRCase2

Hierop vind je een vastgemaakt zakje met een rits en die is bedoeld om alle kabels in op te bergen. Deze dien je natuurlijk netjes op te wikkelen en om alles op z’n plek te houden, wordt er een kabelwikkel bijgeleverd. Als je een beetje goed wikkelt, dan kan je in feite alle bekabeling daarin kwijt en het enige dat dan nog resteert, dat is de processing unit. Die kan je naast het zojuist omschreven zakje kwijt en die wordt op zijn plaats gehouden door twee elastische banden, zodat die niet teveel verschuift tijdens het reizen. En daarmee heb je in feite de gehele PlayStation VR set in de case zitten.

Men heeft gekeken naar een compacte case en daarin slaagt men. Hou er wel rekening mee dat het even een beetje proppen is aan het begin, maar dat is deels te wijten aan de stugheid van de kabels, die zijn immers net nieuw. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken kan je de bodem ook gewoon uit de case halen, zodat je alle onderdelen die daar op thuishoren gemakkelijk op de juiste plek kunt plaatsen. Eenmaal dat gedaan, dan kan je deze in de case stoppen, de middenflap op z’n plek vouwen – die op zijn plaats blijft zitten middels klittenband – en vervolgens kan je de VR-headset in de case plaatsen. Afsluitend rits je de boel dicht en ben je klaar.

Stevige case

Het is erg prettig dat deze case precies genoeg ruimte biedt voor het meenemen van de virtual reality headset. Het enige wat men vergeten lijkt te zijn, is dat er geen enkele optie is om games op te bergen. Hoewel dat misschien ook wel weer verklaarbaar is, dat zou immers de compacte vorm teniet doen. Games zul je dus los mee moeten nemen, tenzij je alles digitaal aanschaft. Buiten dat heb je met deze case een alles in één pakket en dat is, zoals al aangegeven, toch wel erg handig. Niet alleen voor vervoer, wat het primaire doel is, maar het dient tevens als een compacte manier om je headset op te bergen.

VRCase3

De case zelf is van stevig materiaal gemaakt, waardoor deze absoluut tegen een stootje kan. Ermee gooien is geen goed idee, want hoewel deze case erg stevig is, de hardware die er in zit is gewoon wat fragiel. Maar een stootje hier en daar kan de case prima hebben en dat maakt het toch wel tot een mooie oplossing voor eenieder die van plan is zijn VR-headset mee te nemen. Bovenop treffen we nog een handgreep aan die fijn aanvoelt waardoor je de hele handel gemakkelijk mee kunt nemen. Ook moeten we niet vergeten op te merken dat de case best wel stijlvol is ontworpen, mede dankzij de kleine details die we eerder dit artikel al aanhaalden.

Conclusie

Ben je van plan de PlayStation VR headset mee te nemen, maar is de originele doos te groot en onhandig? Dan is de Bigben Interactive PlayStation VR Carry Case een ideale oplossing. De case is van degelijk doch stevig materiaal gemaakt dat tegen een stootje kan. Het ziet er goed uit en is erg compact, waardoor het meenemen geen straf is. Inwendig kun je precies alle onderdelen die bij PlayStation VR horen kwijt, waardoor je gelijk klaar bent. Naast dat het een prima accessoire is om de headset in mee te nemen, is het tevens uitstekend geschikt als een opbergcase voor het geval je de headset even niet gaat gebruiken.