dead star

Het is leuk dat gamers met een PlayStation Plus-abonnement elke maand nieuwe spellen krijgen, maar het is minder als die maar voor bepaalde tijd speelbaar zijn. Dit is het geval met Dead Star, want deze titel zal namelijk vanaf 2 november niet meer speelbaar zijn.

Dead Star werd in de maand april aangeboden aan gamers met een PlayStation Plus abonnement. Deze titel is alleen online in multiplayer te spelen, dus er zijn servers nodig waarop de game draait. Dit kost natuurlijk geld en op dit moment is dat meer dan dat er bij de ontwikkelaar binnenkomt, zo heeft Armature director of operations Jack Mathews laten weten tegenover Kotaku. Er is dan ook besloten om de game binnenkort offline te halen.

“We are shutting down the game because, bluntly, the costs of operating the game now exceed its income. This decision was not taken lightly internally, and was extremely sad to me personally. Armature put a lot of time, love and studio resources into both the game and the community, and we are extremely grateful to our community for their support in keeping this going as long as it could.”

Dead Star is nu al uit de PlayStation Store gehaald, maar degene die het spel nog wel hebben, kunnen deze nog tot en met 1 november spelen. Daarna is het dus over met de pret en heb je niets meer aan de PS Plus-game.