30341215221_701dbb2625_o

Sony kondigde vandaag op haar blog aan dat PlayStation Tournaments vandaag gelanceerd is op de PS4. Deze toernooien worden georganiseerd door de ESL en iedereen kan zich hiervoor opgeven. Het meedoen aan een toernooi kan voor de meeste grote multiplayer games. Zo zijn er toernooien voor FIFA 17, NBA 2K17, Tricky Towers en nog veel meer.

Het opgeven voor deze toernooien kan via het Events app icoon op het dashboard van de PS4. Wanneer je dan naar beneden scrollt, zie je de gloednieuwe Tournaments feature en kun jij jezelf registreren bij de ESL. Dit is nodig om aan de toernooien mee te kunnen doen, enkel en alleen je PSN-account is niet voldoende.

Marcel Menge, Managing Director bij ESL Technology, is erg tevreden over de feature en meldde het volgende:

“We zijn ontzettend blij om deze integratie aan de meest gepassioneerde eSports-fans te bieden. ESL’s missie is om competitieve gaming naar fans van over de hele wereld te brengen en om daarbij een omgeving te creëren waarin zij zich volledig kunnen concentreren op hun gaming skills. In deze samenwerking met Sony Interactive Entertainment gaan wij honderden wekelijkse toernooien hosten voor spelers overal ter wereld. Iedereen die competitive gaming wil proberen kan dit nu gemakkelijk doen met een breed aanbod aan titels.”

Het nieuwe onderdeel op de PS4 zal de komende tijd verder uitgebreid worden, wat zal moeten zorgen voor een enorme stijging in het aantal competitieve gamers op de console.

unnamed-10_6s81