Later vandaag kunnen we firmware update 3.40 downloaden voor onze PlayStation 3. Tot nu toe was duidelijk dat de update ervoor zorgt dat we PlayStation Plus kunnen gaan gebruiken. Zojuist heeft de PlayStation Blog meer details van firmware update 3.40 vrijgegeven. Zo krijgt de Photo Gallery een nieuwe functie. Het zal mogelijk zijn om foto’s te delen met je PSN vrienden en om direct te reageren, navigeren en ze te uploaden naar Facebook en Picasa.

Dat is niet alles, vanaf nu kan je video’s op je PlayStation 3 editen. Deze nieuwe functie heet: “Video Editor & Uploader” hiermee kan je gelijk je eigen gemonteerde filmpje naar Youtube of Facebook uploaden. De PlayStation Store krijgt ook een kleine nieuwe functie. Het door jou gekochte content kan je voorzien van sterren met de vijf sterren rating. Wat daar het precieze nut van is moeten we straks zelf onderzoeken. In je vriendenlijst kan je straks ook zien wie PlayStation Plus heeft, dat wordt aangegeven met een geel plus logo. Tenslotte zullen er nieuwe opties beschikbaar zijn voor de power save settings. Waarschijnlijk zullen we straks als de update er is nog enkele nieuwe dingen ondervinden. Want Sony geeft niet altijd alle vernieuwingen aan.

[nggallery id=354]

Update: De Firmware update is vanaf nu te downloaden. Wanneer je je probeert aan te melden op PlayStation Network zul je een melding krijgen dat je de nieuwste Firmware nodig hebt.