Schermafbeelding 2016-10-20 om 17.53.07

Je hebt zojuist de eerste trailer kunnen bekijken van Red Dead Redemption 2. Kort hierop volgt een blogpost van Sony PlayStation met het bericht dat men een partnerschap aan is gegaan met Rockstar Games voor deze titel.

Via dit bericht kondigde Sony met trots aan dat PS4-spelers het geluk hebben als eerste toegang te krijgen tot geselecteerde online content. Wat dit precies gaat zijn, dat maken beide bedrijven nog niet bekend, maar informatie hierover zal ongetwijfeld in de komende maanden volgen.

Red Dead Redemption 2 zal een compleet nieuwe multiplayer ervaring gaan bieden, aldus Rockstar. Verder zal Red Dead Redemption 2 geoptimaliseerd zijn om volledig gebruik te kunnen maken van de functionaliteiten die de PS4 biedt. Ook meldt Sony PlayStation dat de PS3 classic Red Dead Redemption snel naar PlayStation Now komt, zodat je de game nog eens kunt spelen op je PS4.

De trailer is overigens samengesteld met beelden die gecaptured zijn op de PlayStation 4. De grafische pracht die je dus ziet mag je straks ook in de huiskamer verwachten. Het is alleen nog onduidelijk of het PS4 Pro of PS4 beelden zijn, Sony communiceert in ieder geval de capturing als PS4.