ddos_teaser

Het PlayStation Network is vandaag 21 oktober erg slecht bereikbaar. Dit ligt alleen niet aan Sony, maar aan de DNS-provider die men gebruikt. Momenteel is er namelijk een grootschalige DDoS gericht op de servers van Dyn. Dit zorgt er dan ook voor dat het PSN vaak slecht bereikbaar is. Het joinen van een server in een game is bijvoorbeeld lastig, alsook de PlayStation Store gebruiken.

Dit bedrijf verzorgt de DNS resolvements voor een aantal grote partijen in de Verenigde Staten. Wanneer de servers van Dyn onbereikbaar zijn, worden hiermee een tal van andere services getroffen, waaronder het PlayStation Network.

Het PSN is niet het enige wat offline is, naast het PlayStation Network zijn namelijk ook Imgur, HBO Now, Reddit, Spotify, Pinterest, Twitter, Shopify, NHL.com, Fox News, Soundcloud en nog veel meer sites en services slecht bereikbaar.

Dyn werkt momenteel aan het herstellen van de verbindingen, dit was men gelukt na een eerdere DDoS vandaag. Toen alles echter opgelost was, begon de DDoS weer opnieuw, nog geen enkele uren geleden. Momenteel ondervindt men dus nog altijd problemen.

Je kunt in principe niets doen om het PlayStation Network wel te laten werken, het veranderen van je DNS helpt ook niet, aangezien het om de resolvements gaat bij het PSN zelf. Op de website van Dyn kun je de huidige status in de gaten houden.

De huidige status van het PlayStation Network kun je op deze pagina bekijken.