The Silver Case is een visual novel game die in 1999 uitkwam voor de PSOne. De titel zegt je misschien niks, maar dat komt waarschijnlijk omdat de game alleen in Japan uitkwam. Het spel werd destijds goed ontvangen en binnenkort krijgt iedereen in het Westen een nieuwe kans om de game te ervaren. Uitgever NIS America heeft namelijk aangekondigd dat de remaster van The Silver Case begin volgend jaar voor de PlayStation 4 zal verschijnen.

In The Silver Case speel je een lid van de Special Forces Unit, die beter bekend is als ‘Republic’. Jouw missie is om een reeks mysterieuze moorden te onderzoeken. Detectives hebben al een verdachte op het oog, namelijk de seriemoordenaar Kamui Uehara. Niemand weet echter wie deze man precies is en waartoe hij in staat is. Aan jou de taak om dit uit te zoeken.

De remaster van The Silver Case kwam eerder deze maand al uit op de PC, maar binnenkort zal de game dus ook op de PlayStation 4 te spelen zijn. De game komt zowel fysiek als digitaal uit en is volledig in het Engels speelbaar. Een exacte releasedatum is helaas nog niet bekend. Hieronder kun je de aankondigingstrailer bekijken.