Review: Battlefield 1


Review: Battlefield 1 – De laatste paar games in de Battlefield serie speelden zich allemaal in het heden af. Dit jaar gooit ontwikkelaar DICE het over een compleet andere boeg met Battlefield 1, een game die meer dan een eeuw terug in de tijd gaat. De setting van dit nieuwe deel is namelijk de Eerste Wereldoorlog. Deze strijd is tot op heden nog amper gebruikt in games en dus is het best een gewaagde poging. Betekent de stap terug in de tijd ook een stap terug voor de serie, of zet Battlefield 1 juist een stap in de goede richting? Lees snel deze review om achter het antwoord te komen.

Welkom in een gruwelijke strijd

Battlefield 1 speelt zich zoals gezegd af tijdens de Eerste Wereldoorlog, een setting die weinig wordt gebruikt in games. Deze oorlog vond tussen 1914 en 1918 plaats en was op bepaalde vlakken heel anders dan de Tweede Wereldoorlog en conflicten van nu. De wapens waren bijvoorbeeld nog lang niet zo geavanceerd als nu, er werd veel gebruik gemaakt van gifgas en prikkeldraad en een aanzienlijk deel van de oorlog werd in loopgraven uitgevochten. Waar Battlefield 1 absoluut in slaagt, is het sfeervol en realistisch neerzetten van deze grote, maar vooral gruwelijke oorlog.

Dit begint al direct bij de meeslepende proloog van de singleplayer campagne. Vanaf de eerste minuut krijg je een goed beeld van hoe de Eerste Wereldoorlog verliep. De dood was namelijk dichterbij dan ooit voor de soldaten en dit wordt goed neergezet. Je zult namelijk wel degelijk het loodje leggen in deze proloog, maar in plaats van terug te keren bij een checkpoint, gaat je personage daadwerkelijk dood en speel je verder als een andere soldaat. Een slim systeem om een relatief onbekend conflict uit de geschiedenis te introduceren.

Verhalen uit de oorlog

Na de proloog volgt de rest van de singleplayer en deze is wat anders opgebouwd dan de solo campagnes uit de meeste shooters. De singleplayer van Battlefield 1 bestaat namelijk niet uit één doorlopend verhaal, maar uit aparte, losstaande missies. Deze worden ‘War Stories’ genoemd en hier zijn er in totaal vijf van. Elk verhaal volgt een ander personage en door alle missies te spelen kom je op allerlei locaties terecht, waaronder Frankrijk en Arabië. De verhalen die je volgt zijn fictief, maar geregeld wel gebaseerd op echte gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog. Al met al een interessante opzet en doordat er tijdens de War Stories ook nog historische feiten voorbijkomen, leer je ook nog echt wat over de oorlog.

Een interessante opzet is natuurlijk nog geen garantie voor een goede singleplayer, maar gelukkig bieden de War Stories uit Battlefield 1 voldoende vermaak. De personages zijn prima uitgewerkt en de gameplay is vooral in het begin best divers. Door alle verhalen te spelen kom je namelijk in aanraking met bijna alle aspecten van de gameplay van Battlefield 1. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van tanks, vliegtuigen en snipers. Het is alleen jammer dat ondanks de interessante opzet en redelijk vermakelijke gameplay, de War Stories nooit het hoge niveau halen van de proloog. De missies blijven namelijk wat simpel en ze zijn lang niet zo emotioneel en meeslepend als de introductie. Daar komt nog bij dat je de gehele singleplayer in ongeveer zes uur uit kunt spelen. Er is zeker plezier uit te halen en Battlefield 1 heeft een stuk interessantere singleplayer dan de paar voorgaande delen. Uiteindelijk overheerst echter het gevoel dat er nog veel meer in had gezeten en dat het allemaal maar als een voorproefje dient voor het echte werk; de multiplayer.

Typisch Battlefield

Niet geheel verrassend is het online gedeelte van Battlefield 1 namelijk hetgeen waarin de game echt uitblinkt. Dit deel is gewoon weer een pure Battlefield game. Dit betekent dat je epische gevechten op grote schaal kan verwachten, compleet met vliegtuigen, tanks en gezien de setting deze keer ook paarden. Natuurlijk mag ook de nodige destructie niet ontbreken. Wat ook bij de multiplayer de beleving enorm ten goede komt is de sfeer die DICE heeft neergezet. Meer dan ooit voelt het alsof je zelf echt aan een oorlog deelneemt. Dit komt voor een groot deel door de maps, die in Battlefield 1 heel erg goed zijn. De game bevat in totaal negen maps, die allemaal erg divers zijn qua omgevingen. Of je nou vecht tussen de vele gebouwen van Amiens, in de bergen van Monte Grappa of in de open woestijn in Sinai Desert, alle maps zijn erg sfeervol en geven je het gevoel dat je daadwerkelijk zelf deelneemt aan de strijd. Daarnaast bevat de game een dynamisch weersysteem, waardoor het soms tijdens een potje kan gaan regenen of erg mistig kan worden.

De sfeer uit de Eerste Wereldoorlog wordt ook ondersteund door de wapens, die er een eeuw geleden erg anders uitzagen. Ondanks dat zijn de gebruikelijke soorten wapens gewoon terug te vinden in de game, zoals assault rifles, shotguns en sniper rifles. Wel hebben ze echt een oudere uitstraling. De wapens speel je vrij door te levelen in de multiplayer, maar hier is wel een nieuw systeem toegevoegd. Je speelt een wapen namelijk niet zomaar vrij door een bepaald level te bereiken, maar hiervoor gebruik je War Bonds. Wanneer je een level omhoog gaat verdien je War Bonds en de wapens in Battlefield 1 kosten een bepaald aantal War Bonds. Aan jou de keuze waaraan je jouw War Bonds uitgeeft. Dit systeem werkt best prettig, omdat je nu zelf kan bepalen welke wapens je wilt en zo kan je dus sneller een wapen kiezen dat bij jou past.

Nieuwe classes en de Behemoths

Over het algemeen bevat Battlefield 1 de gameplay die je van de serie gewend bent, maar er zijn wel wat kleine nieuwigheden toegevoegd. Zo zijn er extra classes beschikbaar. Je kunt gewoon nog kiezen voor de standaard classes (Assault, Medic, Support en Scout) die elk hun eigen soort wapens en gadgets hebben. Nieuw zijn echter de Tanker, Pilot en Cavalry classes. Deze gebruik je wanneer je respectievelijk in een tank, in een vliegtuig of op een paard spawnt. Deze classes hebben specifieke wapens en je bent verplicht om deze wapens te gebruiken tot je gedood wordt, ook wanneer je het voertuig verlaat. Tevens zijn er Elite classes. Dit zijn pick-ups die verspreid tijdens het potje een aantal keer op de map verschijnen. Iedereen kan deze classes oppakken en wanneer je dit lukt, krijg je toegang tot een zeer sterk wapen. Hierbij kun je denken aan een sentry gun of een vlammenwerper. Ondanks dat de Elite classes vrij sterk zijn, voelde het nooit ongebalanceerd aan.

Een ander nieuw element in de multiplayer van Battlefield 1 zijn de zogeheten Behemoths. Dit zijn enorme voertuigen, die tijdens de grootschalige gevechten in de loop van een potje verschijnen. Als er een Behemoth verschijnt, kan deze door leden van het verliezende team gebruikt worden om zo mogelijk toch nog een overwinning uit het vuur te slepen. Er zijn drie soorten Behemoths: een enorm luchtschip, een bepantserde trein en het krachtige schip genaamd Dreadnought. Welke soort tijdens een potje verschijnt, hangt af van de map waarop gespeeld wordt. Elke Behemoth is uitgerust met sterke wapens en is tegelijkertijd behoorlijk lastig om uit te schakelen. De Behemoths vormen een leuke toevoeging, omdat het verliezende team vaak best een hulpje kan gebruiken. Ook levert het memorabele momenten op, wanneer het gigantische luchtschip bijvoorbeeld wordt neergeschoten. Deze stort dan al brandend neer en maakt alle gebouwen waar het op valt met de grond gelijk, erg indrukwekkend om te zien.

Duiven en grootschalige gevechten

Battlefield 1 bevat natuurlijk verschillende modi in de multiplayer. Oude modi als Conquest, Rush, Domination en Team Deathmatch zijn teruggekeerd. Daarnaast worden er twee nieuwe modi geïntroduceerd: War Pigeons en Operations. War Pigeons is een modus waarin er ergens op de map een postduif (die veel gebruikt werd tijdens de Eerste Wereldoorlog) verschijnt. Deze moet je met je team zien te pakken. Wanneer je de duif in je bezit hebt, moet je in leven blijven om zo een bericht te kunnen schrijven. Wanneer het bericht is geschreven, moet je met de duif naar buiten rennen om deze vervolgens los te laten. Wanneer de duif hoog genoeg vliegt en niet is neergeschoten door het andere team, verdien je een punt. Het team dat als eerste drie punten heeft is de winnaar. War Pigeons is een erg leuke, fast-paced modus die voor flink wat vermaak kan zorgen.

De andere nieuwe modus, Operations, is veel grootschaliger. Je kunt dit het beste zien als een combinatie van Rush en Conquest. Het draait namelijk om het veroveren van vlaggen, maar tegelijkertijd schuift de strijd zich steeds wat verder op, net als in Rush. Wat Operations bijzonder maakt, is dat het zich afspeelt op meerdere maps. Een Operation bestaat namelijk uit meerdere gevechten op verschillende maps. Het verloop van het gevecht op de eerste map, bepaalt hoe het volgende gevecht begint. Het aanvallende team moet de frontlinie steeds verder zien te verschuiven en hoe beter dit lukt, hoe minder grondgebied het verdedigende team overhoudt. De presentatie van Operations is ook heel tof gedaan. Een Operation wordt namelijk verhalend gepresenteerd, met historische feiten over de echte oorlog. Operations is een zeer geslaagde en meeslepende modus, die intense gevechten van wel meer dan een uur op kan leveren.

Technisch in orde

De Battlefield serie heeft altijd al bekend gestaan om goede graphics en Battlefield 1 is gelukkig geen uitzondering. De game ziet er op de PlayStation 4 fantastisch uit, zowel in de singleplayer als in de multiplayer. De multiplayer loopt overigens erg soepel. Er is nauwelijks sprake van lag en zelfs in de meest spectaculaire vuurgevechten in een potje met 64 spelers blijft de framerate meestal prima in orde. Ook zijn er tot nu toe geen problemen met de servers en de algehele ervaring online is uitstekend te noemen.

De singleplayer was technisch iets minder goed. Hier zakte de framerate zo nu en dan wel in. Afgezien van één keer waarbij de framerate wel erg laag werd, is dit meestal geen probleem. Ook viel het geluid tijdens de War Stories af en toe weg, wat best irritant is. Gelukkig is hier tijdens de multiplayer geen sprake van. Verder bevat Battlefield 1 nog enkele bugs, maar heel storend is dat allemaal niet. Zeker vergeleken met eerdere games in de Battlefield franchise is dit deel op technisch gebied gewoon goed.

Conclusie

DICE heeft met Battlefield 1 een meesterwerk afgeleverd, zo simpel is het. De singleplayer begint met een waanzinnige intro, heeft een leuke opbouw en is goed voor een paar uurtjes vermaak. Helaas wordt de volledige potentie niet benut, maar de game speel je toch voornamelijk voor de multiplayer en hierin blinkt Battlefield 1 uit. Het is de typische Battlefield gameplay die goed tot zijn recht komt op de goed ontworpen maps. De leuke toevoegingen, zoals de Elite classes en de Behemoths maken het allemaal nog wat dynamischer en War Pigeons en Operations zijn uiterst geslaagde nieuwe modi. Dat de game er visueel geweldig uitziet en de Eerste Wereldoorlog erg sfeervol wordt neergezet, maakt het totaalpakket af. Battlefield 1 is zonder twijfel één van de beste games uit de serie en een groter compliment kan ik DICE eigenlijk niet geven.

Pluspunten

 • Eerste Wereldoorlog is een toffe setting die sfeervol is neergezet
 • Multiplayer is briljant als vanouds
 • Operations en War Pigeons
 • Leuke en diverse maps
 • Interessante singleplayer die best vermakelijk is
 • Fantastische graphics

Minpunten

 • Singleplayer is aan de korte kant en had meer potentie
 • Af en toe wat technische problemen en bugs

9.0

Boxshot Battlefield 1

Battlefield 1

Releasedatum:
21-10-2016
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
EA Games
Ontwikkelaar:

54 reacties

 1.    164 XP
  MrSvenGame's avatar

  Hoog cijfer had dat op een één of andere manier niet verwacht vond de bèta tegenvallen namelijk

  Met super veel vriendelijke groeten

 2.    2123 XP
  Mrduckie88's avatar

  Ik vind het een geweldige game!! Oorlog voeren zoals het moet.

  Al was het geen “echte” battlefield , maar Hardline vond ik ook wel vet hoor, hopelijk pakken ze dit nog op maar dan onder een andere naam ofzo..

 3.    3900 XP
  jimke1's avatar

  dit is één van de beste battlefield s dat ik ooit heb ge speelt super game ziet er goed uit speelt goed meer moet dat niet zijn .
  ik ben helemaal verkocht aan de multiplayer toper .
  goede review

 4.    1 XP
  Dutchie92's avatar

  Battlefield 1 is een geniaal spel dat nog tot ver in de toekomst zal worden gespeeld

 5.    1123 XP
  Actie94's avatar

  Ik vind het een erg vermakelijke game. Het enige wat ik mis is het gevoel van progressie willen maken in de multiplayer. Er is geen verslavende factor aanwezig die voor mij de game voor uren interessant zal gaan houden. Je kan namelijk alleen wapens unlocken en That’s it.

 6. crew Redacteur -    2226 XP
  aarjen116's avatar

  @MrSvenGame: Ik vond de beta ook enorm tegenvallen. Maar nu ik de volledige game heb gespeeld ben ik erachter gekomen dat dat puur aan de map (Sinai Desert) lag. De andere maps zijn veel beter. En toch vind ik Sinai Desert nu op de één of andere manier lekkerder spelen dan in de beta.

 7. Anoniem -   
  84.30.90..xxx's avatar

  Game of the year !
  Wat heb hier lang op moeten wachten , geen futuristische bullshit !

 8. Anoniem -   
  84.30.90..xxx's avatar

  @Actie94: battlefield moet je spelen voor de epische multiplayer gevechten.
  Niet alleen maar om dingen te unlocken.

 9. Anoniem -   
  77.160.67..xxx's avatar

  heb BF1 ook in huis gehaald. Zoonlief is er druk mee. Ik ga deze zelf pas spelen als de PS Pro op de deurmat ligt. Alhoewel het met al die positieve reviews niet meevalt om ‘m niet even in de PS4 gleuf te steken. Gelukkig druk genoeg met de PSVR op m’n hoofd. Goede review!!

 10.    149 XP
  Maries's avatar

  Kan niet wachten om deze te spelen. Maar het mag nog niet van mezelf. Nog eventjes in de folie laten tot de pro binnen is (a)

 11. Anoniem -   
  83.85.2..xxx's avatar

  Beste single player ever. Helaas wat kort, maar misschien kunnen er nog een paar missies worden toegevoegd? Multi Player is even wennen. Totale chaos…

 12.    567 XP
  roeloffzen's avatar

  @Mrduckie88:

  Hoor iedereen altijd roepen dit is wel of geen echte battlefield. Is dit napraten of wat is een echte bettlefield 🙂

 13.    3195 XP
  stefan52a's avatar

  De singleplayer is misschien kort, maar ja. Wel mooi. En die bugs kun je in updates eruit halen. En zelf vind ik de game ook een top spel met mooie multiplayer

 14.    55 XP
  GreasyAce's avatar

  Mooi geschreven!! Keep it up. Ik ga weer verder knallen (BF1)

 15.    164 XP
  MrSvenGame's avatar

  @aarjen116: Aah oké dat is mooi om te horen. Wie weet dat ik hem ooit nog wel koop, kom er nu toch nog niet aan toe. De vorige 3 Battlefields (bad company 2, Battlefield 3 en 4) heb ik wel allemaal gekocht en mij erg mee vermaakt.

 16.    576 XP
  Diederik's avatar

  Oke, deze ga ik toch kopen. Ik wilde na de geldverspilling aan maffia 3 even de kat uit de boom kijken maar nu wil ik bf 1 zeker!

 17.    55 XP
  GreasyAce's avatar

  @Diederik: Game mania heeft een goede actie, ruil twee games in en betaal 17 eus voor BF1 dus F##k die Mafia 3 en ruil die hap in met nog een ander spel (check wel even de voorwaarden van de actie)

 18. Anoniem -   
  66.249.9.xxx's avatar

  Om 11 uur is er onderhoud aan de servers

 19.    501 XP
  marty's avatar

  @Maries:Ik doe het juist wel tot de pro er is. Dan zie je (hopelijk) goed het verschil. 🙂 Ben benieuwd. De game is briljant. Ik mis de unlocks helemaal niet eerlijk gezegd. Ben alleen maar bezig om te winnen. Wat soms een pittige opgave is in de chaos. 🙂

 20. Anoniem -   
  62.194.8..xxx's avatar

  Geniaaaaal spel! Vergeet de beta dit is anders!

 21.    110 XP
  PS6GOD's avatar

  Heb geleerd van m’n fouten koop nooit meer spellen voor ik de reviews heb gecheckt.
  Heb met uncharted,darksouls3,en battlefield 1 geen miskopen gehad dit jaar dat was vorige jaar wel anders!
  Dus mensen niks pre ordenen.
  Battlefield 1 is trouwens een top game heb war stories nummer 1 al klaar.
  Wacht nu alleen op de pro zodat ik verder kan gaan met betere grapics, tot die tijd gewoon de MP induiken al ben ik super slecht iemand nog tips word wel vaak afgemaakt.
  welke class kan ik het beste kiezen?

 22. Anoniem -   
  212.178.136.xxx's avatar

  Ik vind het jammer dat er in reviews geen “eigen” screenshots wordt gebruikt. De PS4 heeft mooi de optie om screenshots vast te leggen, maar wordt niet gebruikt voor het maken van reviews. Deze review bijvoorbeeld heeft nul in-game screenshots staan 🙁

  Verder mooi cijfer! Binnenkort maar eens aanschaffen als de centen het toelaten ;p

 23. Anoniem -   
  84.241.209.xxx's avatar

  HEKEKEKEKEKEKEKEKEKE !!!
  Lekker sproeien!!

 24.    2123 XP
  Mrduckie88's avatar

  @roeloffzen: Voornamelijk omdat mensen zeggen “geen echte” battlefield. Maar ook ik zelf , heb het idee dat dit niet een echte battlefield is, althans, zo voelt het voor mij persoonlijk.

  Maar ik vond het een prima game hoor, die ze van mij best onder een andere naam mochten releasen

 25.    2383 XP
  peyj's avatar

  Toch maar binnenkort halen 🙂

 26.    576 XP
  Diederik's avatar

  @GreasyAce: oh top, dankje! Maffia 3 is inderdaad echt een grap.

 27. Anoniem -   
  89.200.3.xxx's avatar

  Game is top, menu is helemaal kut

 28. Anoniem -   
  84.30.90..xxx's avatar

  @PS6GOD: als beginner kun je het beste medicijn pakken , goede wapens en je kunt healen.

 29. Anoniem -   
  80.114.190..xxx's avatar

  9 als cijfer, ik wist dat het een toppertje zou gaan worden!

 30. Anoniem -   
  62.132.183..xxx's avatar

  Top game, al is de balans verre van goed.
  Wapens zijn dramatisch, kan alleen goed overweg met dat 1e wapen van assault. Die trein is veel te sterk, elke keer komen die tegenstanders daardoor weer terug. Die vlammenwerpers hadden er voor mij ook niet ingehoeven. Voertuigen ook weer veel sterk. De maps zijn aardig, 5 goede en 4 die je nooit meer hoeft niet te spelen. Inladen van die map duurt schandalig lang.
  Quit knop verdwijnt al naar een paar seconden.
  Snipers zoals altijd weer irritant.
  Oja gasgranaten ook irritant

  Mvg
  Michie

 31. Anoniem -   
  87.208.247.xxx's avatar

  @62.132.183..xxx: duidelijk gevalletje ‘geen skills’ merk ik…

 32. Anoniem -   
  145.129.156.xxx's avatar

  hij is echt super maar bf1942 blijft nog altijd baas

 33. Anoniem -   
  195.169.100..xxx's avatar

  @145.129.156.xxx: Dat is waar

 34. Anoniem -   
  82.176.162..xxx's avatar

  Dan kan je beter mafia3 voor 35euro doorverkopen en voor 17 euro extra bij de mediamarkt bf1halen

 35.    567 XP
  roeloffzen's avatar

  @Mrduckie88:

  Ja ok, en antwoord op mijn vraag WAT maakt het wel een echte battlefield want je “voelt” het wels als wel of niet zo is 😉

  (ovb dat de wo1 qua war natuurlijk veel meer chaos, close combat en rushen was dan een wo2 mocht dat je verwijt zijn 😉 )

 36. Anoniem -   
  163.158.40.xxx's avatar

  @62.132.183..xxx: ik vind het juist heerlijk gebalanceerd

 37.    2123 XP
  Mrduckie88's avatar

  @roeloffzen: nou… qua battlefield , dat gevoel voor mij is een oorlogsgame, of dat nu w.o 1 is, 2 , of what ever. Hardline vond ik meer aanvoelen als een soort combi van james bond / hitman achtig, alleen wat meer actie.

 38.    1934 XP
  Seb070NL's avatar

  @Actie94:

  Eens, mis ook de progressie, al vrij snel unlock je alles, geen wapen upgrades etc, hoop dat hier wel verandering in komt.. misschien domme vraag maar hoe ga je direct na een game terug naar het menu? Dus nog voordat de volgende game is geladen?

 39.    4046 XP
  20style [20]'s avatar

  Helemaal mee eens met de review… echt een top mp spel

 40.    567 XP
  roeloffzen's avatar

  @Mrduckie88:

  Ja eens maar je zei dat dit (bf1) niet als battlefield voelde, vandaar ook mijn vraag 😉

 41.    2123 XP
  Mrduckie88's avatar

  @roeloffzen: Oo sorry!! haha, ik bedoelde hardline!!

  tuurlijk, dit voelt als een battlefield aan! sorry voor de verwarring!!

 42.    2511 XP
  gamexl's avatar

  Ik vond 8.5 meer op z’n plek. Grafisch erg mooi maar brengt het echt vernieuwing? De setting is één van de sterkere elementen. Was dat moderne oorlogje meer dan beu eigenlijk. Al met al de beste in zijn soort op het moment maar een 9 vind ik net iets te hoog vanwege het gebrek aan vernieuwing, de bugs en de te korte single player campaign.

 43. Anoniem -   
  62.132.183..xxx's avatar

  @Seb070NL:

  Meteen op driehoekje drukken dan kan je er nog uit, quit knop verdwijnt namelijk heel snel

 44. Anoniem -   
  213.46.74..xxx's avatar

  @aarjen116: Hier precies zo.

 45. Anoniem -   
  188.207.126.xxx's avatar

  Over dat unlock systeem had ik altijd van gedroomd! Ik heb niet gek veel tijd/zin om zoveel moeite te doen! Het moet leuk blijven! Nu kan je zelf bepalen wat je eerst unlocked top!!

  Ga binnekort kopen heb er zin in terug in de tijd cod 1/2 was voor mijn ook baas!

 46. Anoniem -   
  77.250.120..xxx's avatar

  Welke class en met welk wapen kan als beginner (en voormalig COD-adept) het beste spelen?

 47.    1934 XP
  Seb070NL's avatar

  @77.250.120..xxx:

  Ik zou voor de medic gaan aangezien je jezelf kan healen, hoewel dit met een goede squad niet eens nodig is. Als wapen vind ik de sweeper nogwat die je volgens mij op rank 2 unlocked het best, maargoed dit is voor iedereen anders

 48. Anoniem -   
  86.88.142.xxx's avatar

  @Diederik: wat een bende he was mafia 3 vond ik ook!

 49.    14 XP
  Lebowski72's avatar

  Ik heb een gloeiende hekel aan spellen als Battlefield 1, spellen die zich concentreren op de multiplayer.

  Een jaar of wat geleden heb ik gezien hoe de puberzoon van mijn vriendin met een vriend een privematch aanmaakte waarbij ze niets anders deden dan elkaar uren lang headshots geven, om zo op te levelen. En tegen dat soort jochies moet je dan spelen.
  Leuk hoor.

  Een mooie lange single player met goede AI tegenstanders en een mooi verhaal, over een uur of 20.. is helaas in het FPS genre verleden tijd. Ik vind het een verarming.

  Vanuit de kant van de ontwikkelaars snap ik het wel. Een goed verhaal en goede AI tegenstanders is gruwelijk moeilijk. Mooie graphics en multiplayer is makkelijk. Mooie graphics komt neer op een goede engine inkopen en veel tekenen. Multiplayer, een beetje netwerk communicatie en je bent klaar, veel simpeler dan AI.

  Ik zal BF1 waarschijnlijk wel halen als hij in de budget bak ligt, 2 euro per uur vind ik wel genoeg dus met 6 uur speeltijd wacht ik wel tot-ie 12 euro kost.

 50.    1934 XP
  Seb070NL's avatar

  @Lebowski72:

  Dus jij speelt liever een game binnen 20 uur uit ipv dat je jarenlang een goede multiplayer speelt, wat huil je nou man, bang dat je geownd wordt online ofzo met ‘headshots’, ga lekker max payne spelen ofzo

 51.    14 XP
  Lebowski72's avatar

  @Seb070NL: Ja Max Payne 3 vond ik erg leuk, goeie sfeer ook.

 52. Anoniem -   
  145.131.252..xxx's avatar

  Battlefield 1 een meesterwerk super game mooie muziek er bij het net of je zelf in de oorlog van 100 jaar geleden zit

 53. Anoniem -   
  145.131.252..xxx's avatar

  @Lebowski72: wat een onzinnig verhaal perfecte game kan niet anders zeggen

 54.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  Goede review en gruwelijke game !

Battlefield 1 is de PlayStation Store deal van de week
De Battlefield 1 Premium Pass is weer tijdelijk gratis
Apocalypse en Turning Tides uitbreidingen voor Battlefield 1 zijn nu gratis
EA en DICE geven wederom alle Battlefield 1 uitbreidingen gratis weg