wailing heights

Er zijn heel veel verschillende genres voor games, maar af en toe komt er iets bijzonders voorbij. Wailing Heights is zo’n titel en deze zal binnenkort verschijnen voor de PlayStation 4.

Normaal spelen zombies en monsters de hoofdrol in horrorgames, maar Outsider Studios heeft een hele andere richting gekozen met hun game. Wailing Heights is namelijk een ‘musical adventure’ en is allesbehalve eng. De ontwikkelaar laat op het Europese PlayStation Blog weten dat hun titel een point and click-game is waarin jij speelt als Frances Finklestein, de manager van de beroemdste band uit het Verenigd Koninkrijk: The Deadbeats.

Finklestein krijgt op een gegeven moment een uitnodiging om bij een ‘gig’ te kijken in Wailing Heights, een stad die niemand kent. Daar aangekomen wordt hij echter gearresteerd en in een cel gegooid. De aanklacht is dat hij nog leeft. Een celgenoot leert hem echter om lichamen over te nemen en zo moet je proberen om uit de stad te ontsnappen.

Het is nog niet bekend wanneer Wailing Heights precies zal verschijnen, maar er is wel een video van de game verschenen. Deze kun je hieronder aanschouwen.