22-179-110-04

Voor wie de 1TB harde schijf in de PS4 Pro straks niet genoeg is, kan ervoor kiezen om de capaciteit uit te breiden met een nieuwe HDD. Seagate speelt hier goed op in en brengt deze week haar nieuwe FireCuda schijf uit, die zich vooral richt op gaming consoles. Zoals al eerder bekendgemaakt werd, ondersteunt de PS4 Pro straks SATA 3. Deze nieuwe schijf speelt hier dan ook op in en biedt een SATA 3.0 poort met een transfer rate van 6Gb/s.

De schijf bevat een cache van 8GB Flash en is dus een SSHD, wat ook nog eens moet gaan zorgen voor iets snellere laadtijden dan de standaard harde schijf. Seagate meldde dat wanneer je de FireCuda schijven vergelijkt met de standaard 2.5-inch 5400RPM schijf, dat games tot 140 procent sneller kunnen laden.

De grootste capaciteit van de nieuwe FireCuda die je kunt kopen is 2TB, aangezien het een 2.5″ schijf betreft. De volledige typenaam van de nieuwe schijf is: ”Seagate FireCuda ST2000LX001 2TB’. De schijf zelf kost in de Benelux ongeveer 130 euro. De schijf is vooralsnog enkel te koop bij CentralPoint.nl.

Sony’s PlayStation 4 Pro is pas op 10 november uit dus het is nog lastig om te zeggen in hoeverre deze schijf de prestaties zal verbeteren. Op papier lijkt de FireCuda echter erg interessant en aangezien SSD’s van deze grootte behoorlijk aan de prijs zijn, is een SSHD van 2TB een aantrekkelijke keuze.