Uitegever Hamster Corporation heeft de afgelopen jaren verschillende arcade klassiekers uitgebracht voor de PlayStation 4. Via het PlayStation Blog heeft het bedrijf nu bekendgemaakt dat het de komende tijd een hele reeks aan Neo Geo klassiekers uit gaat brengen voor Sony’s console. De Neo Geo was een spelcomputer die vroeger in veel arcadehallen te vinden was, maar het apparaat werd in 1990 ook uitgebracht als spelcomputer voor thuis.

De eerste Neo Geo klassieker die voor de PlayStation 4 verschijnt is The King of Fighters ’94. Deze vechtgame kwam in 1994 uit voor de Neo Geo en was erg succesvol. De game bevatte personages uit Fatal Fury, Art of Fighting en Ikari Warriors, drie franchises van ontwikkelaar SNK. The King of Fighters ’94 komt vandaag uit voor de PlayStation 4.

Hamster Corporation heeft voor 2016 nog vijf andere Neo Geo klassiekers op de planning staan voor de PS4. Dit zijn Metal Slug, Samurai Shodown, Alpha Mission II, Fatal Fury en World Heroes. Vervolgens zullen Neo Turf Masters en Nam-1975 begin 2017 nog op de PlayStation 4 verschijnen.