Turtle Rock Studios stopt de ondersteuning van Evolve voorgoed


Evolve kwam begin 2015 uit en de game werd overwegend goed ontvangen. Het concept achter de game was erg goed en de uitwerking ervan ook. Helaas is de game nooit een groot succes geworden, mede doordat er erg veel betaalde downloadbare content werd uitgebracht. Enkele maanden geleden kondigde ontwikkelaar Turtle Rock Studios aan dat Evolve free-to-play werd op de PC, om zo hopelijk de interesse van mensen in de game weer te vergroten.

Helaas heeft dit weinig uitgehaald voor de toekomst van Evolve, want Turtle Rock Studios heeft laten weten dat er vanaf vandaag niet meer aan de game wordt gewerkt. Door deze beslissing zal er dus geen nieuwe content meer voor de game ontwikkeld worden. Ook lijkt het hiermee uitgesloten dat de free-to-play versie nog naar de consoles komt, ondanks dat de studio dit wel van plan was. Dat de support is gestopt wil niet zeggen dat Evolve online niet meer speelbaar is, want de servers blijven voorlopig nog gewoon online.

Turtle Rock Studios laat weten erg trots te zijn op Evolve en bedankt de community voor het spelen van de game en het geven van feedback. Ook wordt uitgever 2K Games bedankt, ondanks dat het erop lijkt dat zij ervoor hebben gekozen om de support van de game te beëindigen. Turtle Rock organiseert vanavond om 21:00 nog één laatste Evolve livestream, waarin de studio meer vertelt over de ervaringen met het hele project en vragen van de community zal beantwoorden. Je kunt de livestream hier volgen.

Boxshot Evolve

Evolve

Releasedatum:
10-02-2015
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
2K Games
Ontwikkelaar:

3 reacties

 1.    1346 XP
  coristus's avatar

  Goedzo. Als meer van dit soort verdienmodellen sneuvelen stopt het vanzelf.
  ***Activision*** Misschien een leuk idee voor jullie:
  In call of duty, verkoop kogels en granaten met microtransacties. En tijdelijke superperks. Zo kan je meer verdienen en onnodig schieten stoppen.!

 2.    7 XP
  terrordog's avatar

  Ik vind het nog steeds een mooie game speel het dagelijks na dit denk ik nog steeds

 3. Anoniem -   
  82.171.149.xxx's avatar

  @coristus: haha iedereen opeens sniper worden

Verschillende online functionaliteiten van Evolve zullen worden uitgeschakeld in september
Evolve maakt vandaag de overstap naar free-to-play op PC
Evolve maker werkt aan een nieuw IP