playstation-vr-promo-1

Het uitproberen van de PlayStation VR is een logische keuze alvorens je overgaat tot aankoop van de headset. Het geeft je een goed beeld van wat je kunt verwachten van VR en het is dus logisch dat veel gamers hier gebruik van maken bij diverse winkels. Daarnaast zet menig gamer, die al in het bezit is van PlayStation VR, de headset even op bij opa en oma, ouders, buren, kennissen, vrienden enzovoorts. Dit brengt alleen de nodige risico’s met zich mee, zo wordt er nu namelijk gewaarschuwd voor de verspreiding van oog herpes.

Dit klinkt erg extreem en dat is het ook, oog herpes is namelijk niet iets waar je op zit te wachten na een leuke VR-sessie. Nu is het niet zo dat je een condoom over je hoofd hoeft te trekken om oog herpes te kunnen vermijden, goede hygiëne is bij deze vorm namelijk al voldoende.

Wanneer de PS VR namelijk gebruikt wordt is het aan te raden deze goed schoon te maken met alcoholdoekjes om eventuele achtergebleven bacteriën te verwijderen. Als je de PS VR dus uit gaat proberen in de winkel, let er dan goed op de winkelier zorgt voor voldoende hygiëne en daarbij is een droge tissue niet genoeg.

Bij een ontwikkelstudio is er al een geval van oog herpes verspreid via VR headsets. Deze ontwikkelstudio neemt nu dan ook de nodige maatregelen en veel werknemers reageerden verrast dat het überhaupt mogelijk is geweest dat de ziekte zich op deze manier verspreid heeft.

Het aantal gevallen van herpes keratitis (oog herpes) wordt in Nederland geschat tussen de 5 en 32 gevallen op de 100.000 mensen. Van deze groep zou het bij 42% gaan om nieuwe infecties en bij 58% om terugkerende infecties. De infectie ziet men het vaakst bij mensen tussen de 20 en 60 jaar en komt evenveel voor bij mannen als bij vrouwen.