schermafbeelding-2016-10-28-om-13-08-41

Op sociale media valt te lezen dat iedereen erg gelukkig is met zijn of haar PlayStation VR headset, maar toch kampen sommige mensen met één probleem. Dit probleem wordt aangeduid als ‘image drifting’ en is iets waar veel consumenten last van te lijken hebben. Dit probleem zorgt er namelijk voor dat het beeld van PlayStation VR steeds verder naar rechts of links verschuift. Waar je dus je speelsessie begint met vooruit kijken, zit je na een uur een heel andere kant op te kijken dan waar je begon.

Sony heeft dit probleem nu erkend en een troubleshoot artikel op haar officiële website geplaatst. Zo zegt Sony bij gebruik van de Cinema Mode de ‘options’-toets te gebruiken om het beeld te hercentreren. In VR modus daarentegen raadt men aan de DualShock 4 niet met een kabel te verbinden met je PS4 terwijl je VR gebruikt. Dit zou namelijk problemen kunnen geven met de tracking van de lightbar op de controller.

Verder raadt men aan de headset te gebruiken met een afstand van ongeveer 1.5 tot 2.0 meter vanaf de camera. Als laatste heeft Sony nog de tip de camera in een trilloos gebied te plaatsen en de kijkhoek goed in te stellen.