pc-remote-play-ps4-1-ui-ps4-en-30mar16

Een wel heel bijzondere release vandaag in de iTunes App Store voor iPhone, iPad en Apple TV. De nieuwe app PlayMira zorgt er namelijk voor dat je PS4 Remote-play kunt gebruiken op je iOS-apparaten, inclusief de Apple TV. Voorheen stond deze app bekend als PlayCast en kende het nog de nodige bugs, maar een rebrand en nieuwe update zorgt voor betere prestaties. De app ondersteunt een resolutie van 720p met 60 frames per seconde playback. Je kunt games besturen met een MFi game controller, of de ingebouwde virtuele on-screen controller.

De input latency ligt laag, aldus de beschrijving, maar dat dienen we natuurlijk eerst te testen. Remote-play is mogelijk via het internet, of lokaal via LAN. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je PS4 verbonden is en dat je de installatiestappen op het scherm volgt na het installeren van de app. Je hebt tevens minimaal firmware 4.05 nodig, wil je van de app gebruik kunnen maken.

De app is niet gratis en kost €9,99. De app is daarnaast niet verbonden met Sony Interactive Entertainment op wat voor manier dan ook en is het werk van een derde partij. Nergens hoef je jouw PlayStation Network wachtwoord in te vullen, dus deze app verzamelt geen persoonlijke gegevens van je PSN-account.

Je kunt de app hier downloaden.

PlayMira features:

• Supports HD 720p video at 60 frames per second for crisp, smooth gameplay
• Control games with any MFi game controller, or the built in virtual on-screen controller
• Very low input latency
• Play your PS4 from anywhere via remote play over the internet
• Customise the virtual on-screen controller to your liking
• Quick and easy one-time setup, start playing within seconds

sc552x414