Een vreemd moment gisteren op het Twitter-account van Hello Games, de ontwikkelaar van No Man’s Sky. Er verscheen namelijk een tweet waarin No Man’s Sky een vergissing genoemd werd. Kort daarna werd het bericht verwijderd en het account zelfs op privé gezet, waardoor mensen zich afvroegen wat er allemaal aan de hand was bij de studio.

Al snel ging het gerucht dar het account was gehacked, maar vervolgens meldde een vertegenwoordiger van Hello Games dat het bericht door een ontevreden medewerker was geplaatst. Polygon heeft vervolgens een bericht ontvangen, afkomstig van het emailadres van Sean Murray, de oprichter van de studio. In deze mail, die dus namens Murray verstuurd is, stond dat de tweet geplaatst is door hemzelf en daarna door een andere medewerker offline gehaald is.

Allemaal erg verwarrend dus, maar later heeft Sean Murray zijn meer dan twee maanden durende stilte op Twitter doorbroken door te zeggen dat de servers gehacked waren. Vervolgens werd het Twitter-account van Hello Games weer openbaar en daar werd een bericht geplaatst waarin wordt gemeld dat de hack definitief voorbij is. De mails en de tweet zijn volgens Hello Games dan ook nep en men gaat weer druk aan het werk.

Al met al dus een hoop vreemde gebeurtenissen, maar uiteindelijk lijkt het erop dat het om een hack ging. Wij hopen in ieder geval dat dit het geval was en dat Hello Games snel verder gaat met de ondersteuning van No Man’s Sky. Ook is het te hopen dat er weer iets meer communicatie richting de community plaatsvindt, want dit was tot op heden niet echt het geval.