Review: Call of Duty: Infinite Warfare

infinitewarfare
Review: Call of Duty: Infinite Warfare – De aardse grondstoffen raken op. Dat is al jaren bekend en ondertussen groeit de bevolking maar door. Dat zal gegarandeerd vroeg of laat tot problemen leiden en een scenario dat kan ontstaan, is dat we in het heelal op zoek moeten gaan naar nieuwe grondstoffen om het voortbestaan van de mensheid te garanderen. Dat is op dit moment nog glazen bol werk, maar Call of Duty: Infinite Warfare schotelt je alvast een dergelijk scenario voor; we gaan namelijk de ruimte in.

De afsplitsing

In Call of Duty: Infinite Warfare maak je deel uit van de UNSA, een wereldwijde organisatie die gezien kan worden als een wat geëvolueerde versie van de Verenigde Naties. Deze organisatie is de ruimte in getrokken om grondstoffen te delven voor de mensheid op aarde. Het probleem is echter dat zij wereldwijd en in space de macht hebben en waar macht is, ontstaan problemen. Zo is er op een gegeven moment een afsplitsing geweest, die zichzelf de SDF (Settlement Defense Front) noemt en zij hebben tientallen jaren in de schaduw van de UNSA gewerkt, geleefd en zich ontwikkeld.

codiw1

Tot het moment daar is dat zij het nodig achten om frontaal in de aanval te gaan, een aanval die niet geheel onhandig getimed is. Tijdens een parade van de UNSA in Geneve opent de SDF het vuur en schakelen ze een groot deel van de vloot van de UNSA uit, met bijgevolg een hoop doden, waaronder ook veel burgers. De primaire reden is dat de SDF niet langer in de schaduw wil staan en dat ze zelf de controle willen hebben over alle grondstoffen, het heelal en meer. Een diplomatieke aanpak is er niet bij, want onder leiding van Salen Kotch, gespeeld door Kit Harrington, is het uitschakelen van de UNSA de beste oplossing.

Jij, als kapitein Reyes, ziet met lede ogen toe hoe Geneve in brand staat, de oorlog verklaard is en de UNSA grondige schade werd toegebracht. Dat laat je natuurlijk niet zomaar gebeuren en dat is waar het avontuur voor jou als speler start. Je zult op missie gestuurd worden om te redden wat er te redden valt en tegelijkertijd de SDF aan te vallen, zodat het voortbestaan van de UNSA enigszins een kans krijgt. Bijgevolg beland je in alle uithoeken van het heelal, waar je er op traditionele wijze flink op los zal knallen.

Dat is niet het enige, want door het noodlot wordt Reyes ook nog eens gepromoveerd tot de leider van de Retribution, één van de laatste grote ruimteschepen van de UNSA. Hij moet beslissingen nemen die snel gemaakt moeten worden, zonder een analyse van het potentiële gevolg. Hij is niet iemand die stil blijft zitten, maar er zelf op uittrekt en eigenlijk neemt hij continu het voortouw. Wat dat betreft, is hij de klassieke Call of Duty held. Daar is weinig mis mee, want met hem beleef je het ene avontuur na het andere en dat samen met ETH.3n, een gevechtsbot met geavanceerde AI die communiceert als een mens, waarbij goede humor overigens niet geschuwd wordt.

codiw2

Genieten van de planeten

De singleplayercampagne is goed voor een uur of vijf á zes aan gameplay. De game neemt je in eerste instantie op sleeptouw door de missies heen die zich op aarde en in de ruimte afspelen. Maar op ongeveer één derde van de game krijg je de mogelijkheid om vrij rond te lopen op de Retribution. Hier kan je naar je Armory gaan om nieuwe wapens en items te bekijken of uit te proberen, kun je het nieuws bekijken en audiologs beluisteren in je privéruimte, of nieuwe missies opstarten vanaf een centraal bord dat een kaart van het heelal moet voorstellen.

Gedurende de campagne zal je diverse planeten aandoen en hier gaat de ontwikkelaar op creatieve wijze mee om. Mars is natuurlijk enigszins bekend als de rode planeet, dus je krijgt een rode woestijnachtige ruimte om in rond te lopen. Titan is echter een veel ruwere planeet met veel rotsgebieden en een gele horizon die er vrij giftig uitziet. Ook is er nog een speellocatie zeer dicht bij de zon, die razendsnel om haar as draait. Hierbij kan je alleen in het donker van A naar B lopen, want in zonlicht verbrand je haast direct.

Wat dat betreft, weet Infinity Ward een setting te creëren die regelmatig verrast, juist omdat het visueel of qua gameplay creatief en origineel is ingevuld. Bovendien zul je zo nu en dan even je tijd nemen om rond te kijken. De locaties voelen namelijk best fris aan voor een Call of Duty game, dus dat begint goed. Daar blijft het niet bij, want ook op aarde zul je geconfronteerd worden met een tweetal indrukwekkende setpieces. Dit vrij snel na de frontale aanval en dat maakt best wat indruk, zij het niet dat men dat niveau later niet meer haalt. Dit is misschien wat jammer, maar je krijgt er wel verschillende unieke locaties voor terug, die het geheel tot een mooie ervaring maken.

codiw3

All Ghillied Up in Space

Met een uurtje of vijf tot zes kan je klaar zijn met de campagne, maar dan volg je puur alleen het verhaal. Er is echter meer, want op het genoemde punt – op ongeveer één derde van de game – krijg je namelijk via de kaart van het heelal de mogelijkheid om zijmissies te accepteren. Deze sturen je naar alle uithoeken van het heelal, waar je of een vijandig schip moet infiltreren of geconfronteerd wordt met heftige dogfights die je uitvecht in de Jackal. Deze missies zijn goed voor een minuut of tien tot twintig aan gameplay per stuk en er zijn er best wat aanwezig, waardoor de totale speelduur al snel richting de acht uur gaat.

Deze missies hebben overigens ook een nuttige bijdrage aan het geheel, omdat het meer context aan het verhaal geeft. Ook zijn ze leuk om te spelen, waardoor de singleplayer als één mooi pakket aanvoelt waarin je een hachelijk avontuur beleeft. Men is bovendien vrij creatief, want zo is er een missie waarbij je een schip moet infiltreren zonder iemand te alarmeren. Vervolgens trek je een pak van de vijand aan en moet je door het schip heen bewegen, maar als je te dicht bij vijanden komt, worden ze gealarmeerd. Het eerste wat in onze gedachten opkwam was ‘All Ghillied Up in Space.’ All Ghillied Up is inmiddels een legendarische missie en hoewel hetgeen zojuist omschreven misschien niet zo memorabel is, weet het wel de juiste toon te zetten. Bovendien zijn er meer geslaagde zijmissies, dus probeer ze zeker even uit.

Multiplayer in space

Van de singleplayer gaan we door naar de multiplayer en dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait. Niet geheel onverwachts krijg je in deze modus volop de keuze uit maps, modi, wapens en nog veel meer. Wat dat betreft, heeft Infinity Ward ook dit onderdeel voorzien van genoeg inhoud om het langdurig interessant te houden, maar geldt dat automatisch ook voor de gameplay? Dat is een beetje een lastig ding, want hoewel het op zich een lekkere en vlotte multiplayer is met een aantal erg mooie maps, voelt het geheel toch net iets te ruw aan.

codiwmp1

De maps zijn mooi vormgegeven en bieden veel mogelijkheden tot vooral close quarters combat. Als je echter een fanatiek sluipschutter bent, zal je toch wat teleurgesteld worden, aangezien de maps in dat opzicht dermate compact zijn, dat je al snel naar andere wapens zult overstappen. Wat rustiger aandoen in het relatief hoge tempo zit er ook niet altijd even goed in. Dit omdat verschillende maps niet direct genoeg ruimte bieden tot een overzicht om te snipen en omdat de spawns soms wat onhandig geplaatst zijn, waardoor je de dupe bent van je positie. Aan de andere kant ligt de nadruk eens te meer op close quarters combat en hebben we bijzonder veel heftige gevechten uitgevochten op een aantal chokepoints op de verschillende maps.

Dat is overigens waar de actie echt tot haar hoogtepunt komt, want doordat je de mogelijkheid hebt om hoger te spingen en wallruns uit te voeren, kan het er zeer hectisch aan toegaan. Al helemaal op de allerkleinste maps; daar is het één groot gekkenhuis. Hierbij is het interessant dat het tempo net een slagje lager ligt dan bij Call of Duty: Black Ops III het geval was. Daar staat wel tegenover dat veel maps vrij compact zijn, waardoor het tempo alsnog behoorlijk hoog ligt. Het is overigens hierdoor per map wel variabel in hoeverre je kunt wallrunnen, want niet elke omgeving is daar even goed voor geschikt. Desalniettemin is de multiplayer vooral meer van hetzelfde en het gevoel dat we hierbij hebben, is dat het een beetje een X-factor mist.

Dat zit hem in een aantal elementen. Zo is er weinig innovatie te bespeuren en ook grafisch is het beduidend een stap terug als je de andere twee modi in de game gespeeld hebt. Het valt te begrijpen dat een soepel draaiende multiplayer van cruciaal belang is, maar het grafische stapje terug is in eerste instantie wel even wennen. Daarbij komt nog dat men in tegenstelling tot de Specialists uit Black Ops III nu Combat RIGS in het leven heeft geroepen, die elk zo hun eigen wapens, mogelijkheden en aanvallen hebben. Deze RIGS zijn best handig in gevechten, zeker als je de speciale opties kan aanwenden. Toch kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat de balans zo hier en daar bij de RIGS niet helemaal in orde is. Dit zien we zo nu en dan ook terug bij de spawns.

codiwmp2

Dan zijn er natuurlijk nog de vele wapens. Hier zitten een aantal prachtstukken tussen, maar er zijn ook wapens die niet veel gebruikt zullen worden. Dat is bij elk deel het geval, maar nieuw is dat je bepaalde wapens steeds beter kan maken, waardoor sommige niet veel gebruikte wapens in potentie juist erg interessant kunnen zijn. Het verbeteren gaat echter niet op de traditionele wijze door middel van extra attachments of voordelige perks, maar door nieuwe (betere) varianten te ‘craften’. Hierdoor krijg je uniekere varianten van bestaande wapens die men prototypes noemt. Die wapens hebben allemaal hun eigen perks en als je de meest exclusieve (lees: dure) variant te pakken hebt, heb je daadwerkelijk een voordeel in de gameplay.

Men prijst dit systeem heel erg aan als craften, maar eigenlijk is hier helemaal geen sprake van. Deze betere wapens kan je op twee manieren vrijspelen, via supply drops of door Salvage te gebruiken. Door dat laatste in te zetten, ‘craft’ je het wapen, wat in feite gewoon betalen is met in-game currency. Ga je voor een supply drop, dan is het puur geluk hebben en daarin heb je natuurlijk weer wat variatie als het gaat om de zeldzaamheid. Hoe zeldzamer de supply drop, hoe meer het je kost, maar dat levert je ongetwijfeld veel meer waardevolle content op. Tot zover is er op zich weinig aan de hand met dit systeem, want het geeft je meer redenen om de game te spelen.

Het probleem dat ik hierbij echter heb, is dat het verzamelen van de benodigde zaken tijdens het spelen van de game dermate langzaam gaat, dat het best lang kan duren voor je alles bij elkaar hebt. Natuurlijk is ook dat een kwestie van hoe je speelt, want hoe beter je bent, hoe sneller je alles vrijspeelt. Desalniettemin duurt het gewoon erg lang en eigenlijk iets té lang, waardoor het op een gegeven moment heel erg als grinden begint aan te voelen om net dat ene wapen te unlocken. Aan de andere kant: als het je dan eindelijk is gelukt, haal je hier wel voordeel uit, mits je natuurlijk blij bent met het geboden resultaat. Daarbuiten kun je de vele wapens weer naar hartenlust cosmetisch customizen, dankzij de vele visuele extra’s die je eveneens via supply drops verkrijgt of door te levelen.

codiwmp4

Zombies in Spaceland

Infinity Ward moet er met Call of Duty: Infinite Warfare ook aan geloven: de zombies. Deze modus is eigenlijk qua gameplay best traditioneel, want het volgt het inmiddels bekende pad. Je wordt in je eentje of met meer man in een verlaten attractiepark gedropt, nadat je in een film bent gezogen. Jouw doel? Zo lang mogelijk zien te overleven en alle zombies afschieten die je op je pad treft. Door te doden en barricades te herstellen, verdien je geld en daarmee koop je nieuwe wapens. Tot zover is het concept identiek, maar men geeft er wel een leuke draai aan door met allerlei nieuwe elementen te komen.

Het pretpark is namelijk behoorlijk groot en biedt onderdak aan allerlei geheimen. Dat zijn de opzichtige zaken zoals attracties die je gaandeweg ontdekt om in je voordeel tegen zombies te gebruiken, maar ook attracties die je kan bezoeken om daarmee tickets te verzamelen. Deze tickets kan je spenderen aan bepaalde wapens die op hun eigen manier allemaal erg handig kunnen zijn. Ook zul je allerlei losse objecten tegenkomen die je of ergens voor nodig hebt in de vorm van een quest of kunt gebruiken om een extra beveiliging in te zetten en meer.

Ondanks de nieuwe elementen voor een dergelijke Zombies modus, is de opzet qua gameplay erg vertrouwd. Sterker nog, men wijkt er eigenlijk nauwelijks vanaf en de nieuwe zaken zijn vooral in deze context erg toepasselijk. Het geeft het geheel bovendien een eigen identiteit en de jaren 80 vibe werkt uitstekend voor de sfeer. Vanzelfsprekend word je gemotiveerd om op onderzoek uit te gaan naar allerlei easter eggs die je verder in het verhaal kunnen helpen en die zorgen ervoor dat de drang om door te blijven spelen aanwezig blijft, want telkens ontdek je wel weer wat nieuws. En laat dat nu net de kracht van deze modus zijn.

codiwzis1

Dat er nu gebruik wordt gemaakt van Fate en Fortune cards is ook nieuw. Dit zijn kaarten die je kunt gebruiken in jouw voordeel. Fate cards kan je inzetten om een tijdelijke extra te activeren, zoals snellere health regeneration, zombies die in de fik vliegen als ze geraakt worden, betere accuraatheid en meer. Je speelt nieuwe kaarten vrij door te levelen in deze modus en zodoende stel je een eigen deck samen waarvan jij denkt dat het je goed kan helpen. Daartegenover staan de Fortune cards en die zijn consumeerbaar. Deze verkrijg je enkel via Zombie crates die je aanschaft met behulp van sleutels die je weer via deze modus of de multiplayer kan verdienen.

Deze Fortune cards kan je per match drie keer inzetten en deze leveren flinke extra’s op, omdat ze aardig overpowered zijn. De keerzijde is wel dat je ze maar in één match kan gebruiken en dat maximaal drie keer. Nadien ben je zo’n Fortune card kwijt en dien je deze opnieuw te verkrijgen via een Zombie crate. Dit is een interessant element in aanvulling op de gameplay, hoewel het enigszins doet denken aan de kauwgomballen uit Black Ops III. Daarbuiten kunnen we eigenlijk vrij kort zijn over Zombies in Spaceland. Het is vermakelijk, de setting is goed gevonden, het werkt en zit boordevol easter eggs. Meer vertellen zou zonde zijn, want dit is dé modus bij uitstek die je vooral zelf moet ontdekken.

codiwzis2

Conclusie

Call of Duty: Infinite Warfare is uiteindelijk een game die slaagt in haar opzet. Het heeft veel kritiek te verduren gehad, maar als je een shooter in space maakt, dan is dit dé manier waarop je het moet doen, en dan met name als we naar de singleplayer kijken. Die is degelijk, vermakelijk en schotelt daadwerkelijk nieuwe, frisse omgevingen en ervaringen voor. De Zombies modus is als vanouds vertrouwd, maar de leuke setting, de vele easter-eggs en de toffe vibe spreken in diens voordeel. De multiplayer is in de kern gewoon solide te noemen, maar is gevoelsmatig net wat te ruw, omdat het de X-factor lijkt te missen die Black Ops III bijvoorbeeld wel had. Ondanks dat zul je zeker plezier beleven aan de multiplayer dankzij de vlotte gameplay, variatie in maps en modi, en uiteraard door de flinke hoeveelheid content.

Pluspunten

 • Mooie singleplayer campagne
 • Humor van ETH.3n
 • Zijmissies
 • Zombies in Spaceland erg vermakelijk
 • Multiplayer als vanouds erg uitgebreid
 • Speciale wapens van de Combat RIGS

Minpunten

 • Multiplayer is grafisch beduidend minder mooi
 • Multiplayer mist de X-factor
 • Grinden voor salvage of betalen voor supply drops

8.0

Boxshot Call of Duty: Infinite Warfare

Call of Duty: Infinite Warfare

Releasedatum:
04-11-2016
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
Activision Blizzard
Ontwikkelaar:

46 reacties

 1. Anoniem -   
  145.129.130..xxx's avatar

  Ik speel persoonlijk liever battlefield maar ik hoop dat iedereen die CoD speelt veel plezier gaat beleven aan deze game, geniet ervan! 🙂

 2. Anoniem -   
  86.90.167.xxx's avatar

  mw1 remaster MP doet het nog…hoop dat het zo blijft…

 3. Anoniem -   
  217.121.199..xxx's avatar

  Er vallen straks 2 exemplaren op de deurmat.

 4. Anoniem -   
  84.28.84..xxx's avatar

  @217.121.199..xxx: mag ik er een van je overnemen?

 5. Anoniem -   
  92.66.44..xxx's avatar

  @84.28.84..xxx: helaas, 1 voor mijzelf en 1 voor mijn zoon

 6.    2948 XP
  PBJ85's avatar

  Lekkere afterparty gehad Lennard?
  Sjheezus! man wie plaatst er een review online om 05:00???
  Kan alleen maar na een lekker feestje toch?

 7.    3140 XP
  moes's avatar

  waste of fucking money….ik wil cod4 remaster.

 8. Anoniem -   
  31.161.136..xxx's avatar

  @92.66.44..xxx: waarom delen jullie het psn plus account niet samen? Ik koop alle spellen 1x in de store en kan ze dan tegelijk op 2 PlayStations spelen. Hoef ook maar 1x psn te kopen. Scheelt een hoop geld.

 9.    108 XP
  Fidanovski's avatar

  Soms vraag ik me echt af hoe ze de cijfers geven aan bepaalde games…. ik persoonlijk zal echt geen 8 geven aan dit cod mijn mening

 10. Anoniem -   
  212.88.230..xxx's avatar

  En weer betalen voor de kleinste onnozelheden. De game-industrie is goed bezig zichzelf de nek om te wringen. Een crash zoals in 1977 zou misschien eens niet slecht zijn.

 11. Anoniem -   
  89.200.15.xxx's avatar

  @Fidanovski: heb jij hem al uitgespeeld dan?

 12.    1370 XP
  insanespartan's avatar

  Spel is een 4 waard niet 8

 13. Anoniem -   
  92.66.44..xxx's avatar

  @31.161.136..xxx: geld zat

 14. Anoniem -   
  2a02:1811:ec26:b600:8c04:92aa:f022:b.xxx's avatar

  @145.129.130..xxx: eindelijk nog eens een normale reactie in plaats van iets af te breken!!! ik speel ook bepaalde spellen niet graag door 1 of andere reden maar ik breek ze daarom niet af.

 15.    3900 XP
  jimke1's avatar

  ik heb de game gisteren ge speelt in game mania en ik vond de game verouderd aanvoelen en veel vernieuwing zat er niet in het was net de oude black ops dat ik ent spelen was .
  daarom heb ik mijn pre order maar stop gezet geen cod voor mij dit jaar

 16.    2216 XP
  Sony's avatar

  Toch opvallend dat de game in de Multiplayer grafisch beduidend minder mooi is. En dit met de komst van de upgegrade PS4. Hier was ik al bang voor, ik vrees dat de ontwikkelaars minder aandacht zijn geven aan de orginele PS4.

 17. Anoniem -   
  185.21.56.xxx's avatar

  Voor het eerst dat ik meer uitkijk naar de Singleplayer dan de Multiplayer bij een nieuwe COD game.

  De multiplayer gaat dit jaar echt gewoon die van MWremastered worden.

  Denk ook dat het vrij rustig op de IW server gaat worden.
  BF1 en TF2 en MWremastered. En dan de vele die dit jaar de nieuwe COD overslaan en een jaar langer doen met BO3 welke ook nog ondersteund blijft.

 18.    1934 XP
  Seb070NL's avatar

  Stel ik zou een CoD willen proberen (nooit gespeeld), zou in dan voor deze moeten kiezen of modern warfare remastered?

 19. Anoniem -   
  84.198.7.xxx's avatar

  @145.129.130..xxx: Hetzelfde voor jou met battlefield!
  Er zouden meer mensen zoals u mogen commenten 😉

 20. Anoniem -   
  89.200.7.xxx's avatar

  Geen online coop dit keer?

 21.    167 XP
  Vork's avatar

  Ik speel al heel lang geen CoD meer (omdat ik ook geen zin/tijd meer heb in online gamen) en de singleplayer is vaak ook niet echt de moeite, maar daar lees ik in deze en andere reviews toch best goede dingen over. Misschien toch maar eens proberen. Lijkt me een prima tussendoortje!

 22. Anoniem -   
  2a02:a440:919b:0001:55b3:e45c:23b9:8.xxx's avatar

  @moes: bende

 23. Anoniem -   
  81.83.203..xxx's avatar

  ik heb de legacy edition gekocht puur voor mw remastered , en verdorie wat is hij die 89€ meer dan waard . Zalig spel weer die remastered en deze zal ik maanden blijven spelen . Echt een aanrader !

 24. Anoniem -   
  143.179.16..xxx's avatar

  Lekker overslaan deze. Gewoon wachten tot de remaster los verkrijgbaar is

 25. Anoniem -   
  143.179.16..xxx's avatar

  @81.83.203..xxx: haha. Hij was laatst 55€ bij nedgame. 89€ voor een game die 9 jaar oud is

 26.    280 XP
  DarkDevil's avatar

  Ik liep dinsdagmiddag na werk langs de Intertoys en daar buiten stond zo’n billboard van Call of Duty met de tekst ‘De beste release van het jaar’
  Moest toen echt hard lachen want heb de Multiplayer gespeeld op Firstlook en vond er geen flikker aan.

  Dit wordt overigens mijn 1e CoD die ik NIET haal, want ben dat hoge gespring, wall-running en sliden beu.
  Dit jaar dus gekozen voor BF1.

 27.    8 XP
  NetFloxy's avatar

  Dusuh, Psx, hoeveel krijgen jullie betaald?
  Een 8 voor een game die we 2 jaar geleden ook al hadden? Juist ja…

 28.    355 XP
  fraggernl's avatar

  @145.129.130..xxx:

  Dank je +1

 29. Anoniem -   
  2a02:1810:051b:4e00:ed43:6354:f010:6.xxx's avatar

  @143.179.16..xxx: so what ? Doe ik met mijn geld niet wat ik wil , ik werk er immers voor?
  En 89€ geef ik graag uit voor een game dt de moeite is ipv 2 bagger games van 50€ te kopen .

 30.    2383 XP
  peyj's avatar

  Vraag me af wat de reviewer de multiplayer aan cijfer zou geven. Meende dat voor andere Call of Duty’s de multiplayer een losse review kreeg. Als ik dit zo lees zit het cijfer grotendeels is de singleplayer punten en niet zozeer in de multiplayer, die ik zelf erg vond tegen vallen. Zeker omdat de multiplayer toch wel het gene zal zijn wat de meeste mensen spelen vind ik dit cijfer toch te positief.

 31.    8 XP
  NetFloxy's avatar

  @2a02:1810:051b:4e00:ed43:6354:f010:6.xxx:
  Je moet al moeite doen om 2 baggergames te vinden, aangezien je COD buitensluit. (Met COD had je er al 4 🙂 )

 32. crew Management -    2135 XP
  Rastapopulos's avatar

  @PBJ85: Feestje was zeker prima, maar de review stond al klaar hoor haha. Embargo verliep op deze tijd, dus ja, waarom dan langer wachten 🙂

  @peyj: De afgelopen jaren hebben we het altijd als één geheel beoordeeld, dus zo ook nu.

 33. Anoniem -   
  77.167.107..xxx's avatar

  @2a02:1810:051b:4e00:ed43:6354:f010:6.xxx: laat ze lekker lullen. zullen waarschijnlijk van papa en mama geen spel van 90euro krijgen

 34.    33 XP
  Snip1977's avatar

  @Seb070NL:

  Met de legacy edition kan je ze allebei proberen. Maar jij heb het geluk dat je er nog vers instaat dus misschien dat de Infinite Warfare MP jou wel zal bevallen, maar persoonlijk zou ik alleen gaan voor de MW Remastered versie. Is echt de beste CoD die ooit gemaakt is die niet afspeelde in de WWII.

  Ik ben vanaf vanavond gewoon een heel weekend niet bereikbaar om allen maar CoD MWR te spelen.

 35.    90 XP
  Lastpost's avatar

  Een acht overall kan best, echter draait COD voor mij vooral om de multiplayer en die is nog geen voldoende waard. MWR ook gespeeld en dat is wat de meeste mensen zoeken in een COD game, hoop dat ze weer snel terug naar hun basis gaan en kappen met die futuristische ongein vol duffe maps.

 36. Anoniem -   
  2a02:0c7d:5bf6:9800:bc71:21ac:bfff:a.xxx's avatar

  call of duty? Is dat nog steeds een ding wat mensen helemaal geweldig vinden?
  Apart

 37.    2383 XP
  peyj's avatar

  @Rastapopulos: Maar jullie hebben het wel gedaan ;).

 38. Anoniem -   
  84.31.222..xxx's avatar

  De eerste COD die ik niet ga aanschaffen sinds COD 3… En dat is al lang geleden. Advanced Warfare was kak, deze is kak. Ik wil alleen de MW remaster…

 39. crew Management -    4950 XP
  M4GN3T's avatar

  @peyj: Volgens mij met Black Ops 2 als laatste ja

 40.    108 XP
  Fidanovski's avatar

  @89.200.15.xxx: nee ik heb die spel niet eens gehaald… die campaign boeit me niet want cod draaid om online pvp….

 41.    409 XP
  Space-Invader's avatar

  @31.161.136..xxx: Mooie review. Ben erg blij dat de singleplayer er goed uitziet en eigenlijk dus het sterkste punt van de game is. Ga de game binnenkort aanschaffen 🙂 🙂

 42. Anoniem -   
  173.75.225.xxx's avatar

  Ik vind ze beide goed,maar battlefield 1 is mijn favoriet.

 43. Anoniem -   
  94.209.18..xxx's avatar

  @Seb070NL:
  Je kan niet kiezen want als je remaster wilt, moet je IW kopen

 44. Anoniem -   
  86.95.242..xxx's avatar

  Een 8 serieus???..Hoeveel krijgen jullie betaald om zo’n cijfer te geven?
  Voor een game die de singele player copy paste uit HALO en de mp uit BLACK Ops 3.
  En met een zombie modus die er uitziet als is het gemaakt voor 12 jarige pubers!
  Dit kan je niet serieus meer menen zo’n revieuw Call of Duty is gewoon een lachertje een multiplayer game waarvan de mp naast de pot piest en dan een 8 krijgt ja vast.

 45. Anoniem -   
  86.95.242..xxx's avatar

  RIPCOD

 46. Anoniem -   
  54.82.242..xxx's avatar

  Ik ben er nu ruim een week mee bezig en ik moet zeggen dat ik de sp goed te doen vind. Maar dan de mp…….sorry maar dit is echt ongebalanceerde meuk wat ( naar mijn mening ) zonder liefde inelkaar is “geknutseld”. Ik zie dingen gebeuren waarvan ik echt vind dat dat niet kan. Vroegah…………had je voor CoD nog enige skills nodig om mee te kunnen komen. Nu…………rennen en sprayen. Overpowerd sub machineguns en ongebalanceerde maps. Waarom zitten eer überhaubt nog sniperrifles in?

  Ik ben echt wel een fan van de serie en heb alle delen met veel plezier gespeeld maar dit……? Nee, ik ben in de mp zwaar teleurgesteld. Misschien dat er nog wat updates komen die de balans terugbrengen. Zo niet, dan ga ik weer lekker MW remasterd spelen met boots on ground en geen wall runnende gekken die maar in het wilde weg aan het sprayen zijn.

Call of Duty: Infinite Warfare krijgt een Halloween trailer
Check hier de nieuwe Call of Duty: Infinite Warfare Retribution DLC trailer
Dit doet de Call of Duty: Infinite Warfare patch van vandaag
Vierde Call of Duty: Infinite Warfare DLC pakket komt op 12 september uit