pslogo
Sony heeft de cijfers van het tweede kwartaal in fiscaal jaar 2017 bekendgemaakt en hieruit blijkt dat Sony in een periode van juli tot en met september in totaal 3.9 miljoen PlayStation 4 consoles heeft verscheept. Daarmee komt het totale aantal verscheepte units op 47.4 miljoen.

Tot zover het goede nieuws, want er is ook wat minder goed nieuws. Er is namelijk een daling van 11.3% te zien bij de inkomsten van de Game & Network Services divisie, waaronder de PlayStation hardware en het PlayStation Network vallen. Dit is overigens te verklaren, want prijsverlagingen van de PlayStation 4 en lage verkopen van de PlayStation 3 worden aangemerkt als reden. Ook ziet Sony een daling van 100.000 minder verkochte PlayStation 4 consoles tegenover 2015, maar dat is volgens Sony omdat mensen op dat moment wachtte op de PS4 Slim en PS4 Pro.

Wat wellicht ook meetelt is dat juli bijvoorbeeld een erg stille maand was zonder echt grote releases, want dat kwam pas half augustus weer goed op gang. Inmiddels zitten we in het derde kwartaal en dat is veruit het belangrijkste moment in het fiscale jaar van Sony. De PS4 Pro komt er aan, PlayStation VR is net uit en de ene Triple-A game na de ander verschijnt.

Het is wachten tot begin februari om te zien hoe Sony het in het huidige kwartaal heeft gedaan, maar te verwachten valt dat men weer een stijging zal zien.