capcom-logo_490

Gisteren wist Sony te melden dat men bijna 50 miljoen PS4’s heeft verscheept richting retailers en distributiecentra. Dit is een behoorlijk aantal en Sony ligt hiermee ruim op schema om meer consoles te kunnen verkopen dan in de tijden van de PS3. Deze cijfers zijn ook erg positief voor ontwikkelaars, die natuurlijk een liefst zo groot mogelijke installed-base van een platform zien.

Capcom’s President en CEO Kenzo Tsujimoto sprak ook over de verkoopaantallen van de PS4, dit deed hij tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. De CEO van de Japanse uitgever verwacht dat er in 2020 meer dan 100 miljoen PS4’s verkocht zullen zijn. Ter vergelijking, de teller van de PlayStation 3 staat momenteel op 86 miljoen. Hiermee verwacht men dus dat de PS4 succesvoller zal zijn dan de PS3, iets wat eigenlijk nu al het geval is.

Volgens hem is Microsoft ook vastberaden om de verkopen te verbeteren, iets waar de Xbox One S en Xbox One Scorpio voor moeten gaan zorgen. Die laatste is een vele malen krachtigere console dan de huidige Xbox One, vergelijkbaar met de koers van de PS4 Pro, alleen dan nog krachtiger.

Verder meldt Capcom nog erg blij te zijn met de komst van de Nintendo Switch en als ontwikkelaar zijnde kan men niet wachten om games te gaan maken voor deze console. Het bedrijf is er verder ook zeker van om uiteindelijk multiplatform games te kunnen gaan maken voor de PS4, Xbox One en Nintendo Switch, maar het is nog erg vroeg om zeker te weten dat alle franchises multiplatform kunnen gaan.