RocketLeague

Rocket League kwam ruim een jaar geleden uit, maar nog steeds weet de game nieuwe spelers aan te trekken. Psyonix heeft laten weten dat er inmiddels al 8 miljoen exemplaren van het spel zijn verkocht en in totaal hebben nu al bijna 22 miljoen spelers van deze titel mogen genieten.

Wat veel gamers niet weten is dat Rocket League een vervolg is op de PlayStation 3-titel Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars. Deze werd niet door een hele grote groep gespeeld, maar gamers die het spel wel speelden, waren hier razend enthousiast over. Met het vervolg koos Psyonix er dan ook voor om de game aan PlayStation Plus-abonnees aan te bieden, zodat zij konden zorgen voor mond-op-mond reclame. Deze tactiek heeft dus gewerkt, want het spel is nog steeds razend populair en weet nog steeds nieuwe spelers aan zich te binden.

Midden augustus kwam het nieuws naar buiten dat 20 miljoen mensen Rocket League hadden gespeeld. In iets meer dan twee maanden zijn daar dus nog eens bijna 2 miljoen spelers bijgekomen en dat is best indrukwekkend voor een spel dat al meer dan een jaar oud is. Ook 8 miljoen verkochte exemplaren is uitzonderlijk veel voor een indie-titel.