thewitness
Nu de release van de PS4 Pro snel dichterbij komt, horen we van steeds meer ontwikkelaars dat ze een update gaan uitbrengen voor hun games. De volgende game die van een update voorzien zal worden, dat is The Witness. Wanneer de update zal verschijnen, dat is nog niet bekend. Wel heeft Jonathan Blow – de ontwikkelaar – wat meer informatie gegeven.

Zo zal de game automatisch naar HDR overschakelen zodra er een TV gedetecteerd wordt met HDR ondersteuning. Als je een PS4 Pro hebt en een gewone HD TV, dan zal de output 1080p zijn op 60 frames per seconde met 4x MSAA (op de huidige PS4 is dat 900p, 60fps en 2x MSAA). Deze laatste specificaties gelden ook voor een set-up met een huidige PS4 en een HDR ondersteunende TV.

Beschik je straks over een PS4 Pro en een 4K TV? Dan zal de game je twee opties bieden, namelijk 1440p 3D scene geüpscaled naar 4K waarbij de tekst en user interface in 4K gerenderd worden. Hierbij draait de game op 60 frames per seconde. De andere optie is 4K rendering voor alles, maar dan draait de game op 30 frames per seconde.

Men is de update aan het afronden, dus heel erg lang zal deze niet op zich laten wachten.