e58b8d4b3204419280ba1e05feeaae4c

Enkele mensen zijn al de gelukkige eigenaar van een PS4 Pro. Menig retailer is namelijk al in het bezit van de console en dat zorgt ervoor dat releasedata natuurlijk weer verbroken worden. Officieel komt de PS4 Pro dan ook pas op 10 november uit, maar zoals gewoonlijk zegt dit vandaag de dag nog vrij weinig.

In het systeem menu van de PS4 Pro vinden we onder video-output nu meerdere resoluties. Zo zijn hier 2160p – YUV420 en 2160p – RGB bijgekomen. Het verschil tussen YUV420 en RGB zit hem in het feit dat RGB volledig 4:4:4 HDR benut, mits je TV dit ondersteunt. Heb je geen HDR TV? Dan gebruik je de YUV420 optie, die overigens ook nodig is om VR te kunnen gebruiken, aangezien de processing box geen HDR ondersteunt.

De PS4 kan zelf schakelen tussen de beste resolutie voor jou TV, hier gebruik je de automatische resolutie optie voor. Heb je een 4K HDR TV en een PlayStation VR? Dan zul je elke keer wanneer je HDR wilt gebruiken de processing box los moeten koppelen om HDR te kunnen gebruiken. Dit is een behoorlijke fout van Sony, die wellicht in de toekomst gepatcht gaat worden, maar vooralsnog blijft het omslachtig om HDR te kunnen gebruiken met een aangesloten VR-headset.