gts
Gran Turismo Sport zal virtual reality ondersteunen, dat is al enige tijd bekend. Maar het blijkt dat het om een klein gedeelte gaat, want de gehele game in virtual reality spelen zou een te grote druk op spelers leggen. Dit vertelde Kazunori Yamauchi van Polyphony Digital in een gesprek met Eurogamer.

“It will be one part of the game. One thing we discovered in developing and doing the VR, to do the whole game playable in VR is going to be a strain on the players. You can see in the demo downstairs, there’ll be a VR Tour mode that’ll be included in the game. That showcases the VR effects.”

De genoemde demo was op het evenement in Londen vrij beperkt, want men had hierin de keuze uit drie auto’s en één baan. Hoe uitgebreid de daadwerkelijke VR Tour modus gaat zijn is nog niet bekend. De kans op complete kampioenschappen racen in virtual reality is echter niet al te groot, dit vanwege de genoemde reden.

Laten we hopen dat het uiteindelijk wel meer is dan enkel een demo van Gran Turismo in virtual reality, want Driveclub VR heeft bewezen dat racen in VR echt een waardevolle toevoeging kan zijn.