Tijdens de opening van BlizzCon 2016 heeft Blizzard eindelijk een nieuw personage voor Overwatch onthuld. Het personage heet Sombra en zij werd door middel van een nieuwe korte animatiefilm genaamd ‘Infiltration’ aangekondigd. Deze video kun je onderaan dit bericht bekijken.

Sombra is een Offense-personage. Haar wapens en vaardigheden richten zich voornamelijk op tech en stealth. Haar primaire wapen is een machinepistool en met vaardigheden zoals ‘Hack’ kan ze tijdelijk voorkomen dat vijanden hun speciale vaardigheden gebruiken of de first aid kits van de tegenstanders hacken waardoor ze onbruikbaar worden.

Thermoptic Camo is een andere vaardigheid van Sombra. Hierdoor wordt ze tijdelijk onzichtbaar en tegelijkertijd een stuk sneller. Ook heeft ze een item waarmee ze op ieder moment terug kan keren naar de plaats waar ze dit heeft geplaatst. De Ultimate vaardigheid van Sombra is een EMP, waarmee ze alle vijandelijke schilden verwoest en alle tegenstanders in de omgeving hackt.

Blizzard heeft helaas niet bekendgemaakt wanneer Sombra aan de game zal worden toegevoegd. Naast de genoemde korte animatiefilm kun je hieronder ook nog twee andere trailers bekijken, die het personage en haar verhaal nog verder introduceren.

Infiltration animatiefilm

Sombra Origin Story trailer

Introducing Sombra trailer