schermafbeelding-2016-11-07-om-14-38-17

De PS4 Pro doet iets wat de klassieke PS4 eigenlijk ook zou moeten doen, namelijk aangeven of je TV ook HDR ondersteuning biedt. Veel mensen die vorig jaar een TV hebben gekocht twijfelen over het feit of zij nu wel HDR hebben of niet. De PS4 geeft ook nog eens niet goed aan of er überhaupt een HDR-signaal ingesteld staat, wat zorgt voor de nodige verwarring.

De PS4 Pro kent echter onder ‘Video Output Information’ een indicator die aangeeft of de TV die je gebruikt ook HDR ondersteund. Zo ben je zeker van het feit dat, mits de game die je speelt HDR heeft, er gebruik wordt gemaakt van een HDR-output.

Waar je als laatste ook voor moet zorgen, is dat je HDMI-kabel een snelheid van 18.2GBps aan kan, anders gaat het erg lastig worden om 4K op 60fps met HDR te draaien. Maak je gebruik van een HDMI-kabel die langer is dan 4.5 meter? Dan is het verstandig een kabel te kopen die duidelijk aangeeft dat HDR met [email protected] mogelijk is, dit geldt namelijk niet voor alle kabels langer dan 4.5m.