rez infinite

De meeste games op de PS4 Pro zullen niet native 4K zijn, maar gebruikmaken van upscale technieken. Toch zijn er een aantal titels die wel in Ultra HD worden weergegeven zonder gebruik te maken van hulpmiddelen en één daarvan is Rez: Infinite.

Ook als je de game met PlayStation VR speelt op de PS4 Pro, zal deze er mooier uitzien. Op de PS4 werd de game naar de headset gestuurd in 1440×810, maar met de Pro zal dit 1920×1080 zijn. De resolutie die je in virtual reality te zien krijgt blijft wel hetzelfde, maar de extra rendering zorgt er voor dat alles er duidelijker uit komt te zien. Het is dus te vergelijken met supersampling.

Het is niet bekend of Pro bezitters met een Full HDTV ook kunnen genieten van supersampling, zoals dit het geval is met PlayStation VR. Tevens wordt er niet gesproken over HDR-ondersteuning, dus dat wordt waarschijnlijk achterwege gelaten.

Om het verschil te zien qua resolutie van Full HD naar Ultra HD, heeft de ontwikkelaar het onderstaande plaatje getoond, die een uitgezoomd stukje van de game laat zien. Links is 1080p en rechts 4K.

rez-infinite-4-499x425