psplus
PlayStation VR is nu even uit en er zijn een aantal games die je online tegen anderen kunt spelen. Normaal gesproken is PlayStation Plus een vereiste om online te kunnen gamen, maar dit blijkt niet voor PlayStation VR games te gelden.

Tijdens één van onze speelsessies viel dat op, waarna we op onderzoek uit zijn gegaan. Uit ons onderzoek blijkt dat PlayStation VR games zonder problemen online gespeeld kunnen worden, ongeacht of je een PlayStation Plus abonnement hebt. Beschik jij over PlayStation VR maar niet over een PlayStation Plus abonnement, weet dat je geen beperkingen treft.

Vreemd genoeg is dit nooit door Sony gecommuniceerd wat erop kan duiden dat ze het een beetje onder de pet willen houden om PlayStation Plus abonnementen te verkopen. Dit terwijl dat eigenlijk niet nodig is om online te kunnen gamen met PlayStation VR.

Aan de andere kant is het op zich niet zo heel vreemd dat het vrijgesteld is van een PlayStation Plus abonnement. De afzetmarkt van PlayStation VR is ook weer niet gigantisch groot en met veel verschillende beschikbare games, is de spelersgroep behoorlijk verdeeld over de games.

Hierdoor kan je de situatie krijgen dat er bij online games weinig mensen zijn en dan is een barrière met PlayStation Plus niet direct heel handig. Ook kan het natuurlijk een foutje zijn, maar dat lijkt ons wat onwaarschijnlijk.