ark
ARK: Survival Evolved heeft een wat rommelige periode achter de rug. De arena variant (Survival of the Fittest) van de game zou in juli verschijnen waarna het plotseling werd uitgesteld. In plaats van twee games uit te brengen besloot men om het geheel samen te voegen tot één game en daarmee was de releasedatum weer onbekend.

Dit omdat de ontwikkelaar natuurlijk tijd nodig had om het geheel samen te voegen en klaar te maken voor een release op de PlayStation 4. Dat is toch iets vlotter gegaan dan verwacht, want de uiteindelijke game ligt momenteel bij Sony voor goedkeuring.

Als de game door de keuring heen komt, dan zal de game begin december moeten verschijnen, zo heeft Jeremy Stieglitz van Studio Wildcard in een stream bekendgemaakt. Indien alles goed gaat, maakt de ontwikkelaar volgende week alle release details bekend.

De game zal overigens geoptimaliseerd zijn voor de PS4 Pro, want de resolutie en framerate liggen dan hoger. Verder bevat de game lokale coöp en men kijkt naar PlayStation VR ondersteuning, maar daar zal de game bij lancering nog niets mee doen.