mcznhx0z

YouTube heeft gisteren de mogelijkheid beschikbaar gesteld om HDR video’s te kunnen uploaden naar het videoplatform. HDR is de laatste tijd erg in opmars, wat voornamelijk te danken valt aan het feit dat de meeste nieuwe TV’s het ondersteunen, alsook de Xbox One S en de PS4. Met HDR is het mogelijk om een beter contrast te realiseren op het scherm. Dit doet men door bepaalde pixels van meer licht te voorzien dan andere pixels.

High Dynamic Range voor YouTube video’s valt vanaf nu dus te gebruiken via Chromecast Ultra alsook alle Samsung TV’s die HDR ondersteunen en de app geïnstalleerd hebben. YouTube meldt dat ondersteuning voor de PS4 ook snel zal volgen, hiervoor zal men een update uitbrengen voor de app op de console. Deze app zal vervolgens ook 4K ondersteuning bieden, wat dan alleen zal werken met een PS4 Pro.

Om de HDR ondersteuning een kleine boost te geven, werkt men bij YouTube al samen met content creators MysteryGuitarMan en Abondon Visuals. Het is echter niet zo dat je account van een bepaald formaat moet zijn om de functie te gebruiken, YouTube opent de mogelijkheid tot HDR-video’s voor iedereen met een account.