rosgphnkkvj2yxuifaz4x6-970-80

De PS4 Pro is sinds gisteren beschikbaar en veel van jullie zijn ongetwijfeld al met de vernieuwde PS4 aan de slag gegaan. Wat je vast meteen is opgevallen, is dat de PS4 Pro vele malen stiller is dan de oorspronkelijke PS4. De PS4 Pro is daarnaast een beest en met de juiste TV zul je een flinke bump moeten merken in de grafische kwaliteit. Ook de combinatie van HDR met 4K is helemaal geweldig, maar al deze kracht kost toch extra elektriciteit? Tenminste dat zou je logischerwijs denken.

Digital Foundry zocht voor ons uit of dit ook echt zo is en tevens deed men een test om te meten hoeveel decibel de PS4 Pro produceert ten opzichte van de vorige PS4. Hun bevindingen tref je hieronder in een uitgebreide video reportage.

We kunnen alvast verklappen dat de PS4 Pro ongeveer 70 watt verbruikt op het moment dat je geen games speelt, wat in lijn ligt met de PS4 Slim. Daarnaast wijst de test ook uit dat de PS4 Pro vaak energiezuiniger is dan het launchmodel, zelfs bij het spelen van sommige games. Gaat 4K met HDR echter aan, dan verbruikt de PS4 Pro iets meer dan het launch model.