Deze week verscheen de PlayStation 4 Pro, de nieuwe krachtigere console van Sony. Verschillende games die al eerder voor de PlayStation 4 zijn uitgekomen, hebben een update gekregen die de game beter of mooier maakt op de PS4 Pro. Inmiddels zijn deze games uitgebreid getest, maar helaas blijkt het dat sommige games slechter draaien op de PS4 Pro dan op de standaard PS4.

Inmiddels zijn er zes games ontdekt die minder goed draaien op de PS4 Pro. Het gaat om Deus Ex: Mankind Divided, Hitman, Mantis Burn Racing, The Last of Us: Remastered, World of Final Fantasy en Skyrim Special Edition. Van deze laatste titel meldden wij eerder al dat deze een slechtere framerate heeft op de PS4 Pro.

Digital Foundry heeft ook uitvoerig games getest op de PS4 Pro en heeft een uitgebreid artikel geschreven over de bevindingen. In het kort komt het erop neer dat de hogere resolutie van de games op de PS4 Pro zorgt voor zwakkere prestaties ten opzichte van de standaard PS4.

Mantis Burn Racing, Skyrim Special Edition en The Last of Us: Remastered draaien over het geheel net iets beter op de gewone PlayStation 4. Bij Deus Ex: Mankind Divided ligt dit net wat anders. Deze game presteert in sommige scènes slechter op de PS4 Pro, terwijl andere scènes juist beter draaien.

De volledige analyse van Digital Foundry kun je hier lezen.