Alpha Protocol 2 zal nooit het daglicht zien

Sinds enkele dagen kan je op PS3-Sense de review van Alpha Protocol lezen. Door een slechte afwerking en vreselijke texture pop-ups kreeg het spel maar een matige score. Vandaag heeft Mike Hayes, de president van SEGA West, bekend gemaakt dat er geen vervolg komt op Alpha Protocol.

Volgens hem waren de verkoopcijfers te laag om er een vervolg van te maken. Het concept is briljant, vervolgde hij. Verder zei hij ook dat een game goed is als het reviewcijfers krijgt tussen de 70 en de 80. Bij een RPG, zoals Alpha Protocol, moet die minstens een score behalen van eind in de 80.

“Let’s speak very commercially; the game hasn’t sold what we’ve expected, therefore we won’t be doing a sequel,” explained Sega West president Mike Hayes.
“The concept was brilliant, though,” he continues. “You know this whole thing with Metacritic where you have to be in the high 70s to mid-80s minimum [to have any success] – well, with RPGs you have got to be in the late 80s.”

 1.    339 XP
  Solit_J's avatar

  zonden het was wel goed bedacht maar ja als het niet werkt dan werkt het ni

 2.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Wel spijtig. De uitvoering wat minder maar het idee erachter is wel zeer goed, dat hadden ze misschien beter kunnen uitwerken in een sequel.

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Toen ik eerst van dit spel hoorde en zag vond ik het echt vet, ben verbaasd dat zelfs uitstel dit spel niet heeft kunnen redden en dat terwijl sega al in een financiële crisis bevindt.

 4.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  doen ze slim aan om geen deel 2 te maken. gewoon focus op iets anders