035074

De PS4 Pro is uitgerust met een SATA 3 aansluiting, wat moet zorgen voor een hogere bandbreedte tussen de data op de schijf en het systeem. Het meeste voordeel haalt men dan vooral uit SSD en SSHD harde schijven die de aansluiting ondersteunen. Digital Foundry, wie anders, ging dan ook op onderzoek uit en keek of SATA 3 echt zoveel winst oplevert met een SSD-schijf.

Het resultaat in de praktijk is opmerkelijk, de winst is namelijk absoluut minimaal vergeleken met de originele PS4. Dat de PS4 Pro sowieso games sneller laadt was al duidelijk, maar met een SSD is The Witcher 3 bijvoorbeeld slechts 2 seconden sneller geladen. Volgens Digital Foundry zijn de verbeteringen minimaal en blijft het voordeel met een SSD nagenoeg gelijk aan hoe het bij de originele PS4 was.

Mogelijk hebben ontwikkelaars een bandbreedte limiet ingesteld, zodat er ruimte overblijft voor andere processen, zoals background downloads, instant recording en meer. Het is vooralsnog niet duidelijk of deze limieten bij nieuwe games ook van toepassing zijn, of dat men deze kan verhogen.

Bekijk de bevindingen van Digital Foundry hieronder.