uncharted 4 survival

PlayStation 4-bezitters die langzaam uitgekeken raken op de multiplayer van Uncharted 4 hebben binnenkort weer een reden om deze toch te blijven spelen. Midden december wordt namelijk de Survival modus toegevoegd die zowel alleen als met maximaal twee andere spelers in coöp te spelen is.

De Survival modus zal gamers die Arena hebben gespeeld in de multiplayer van Uncharted 2 en/of 3 heel erg bekend voorkomen. De nieuwe modus voor Uncharted 4 is hier namelijk op gebaseerd en heeft alleen wat aanpassingen ondergaan. Je krijgt maximaal 50 ‘waves’ en 10 maps voor je kiezen, waarin de tegenstand steeds groter en sterker wordt. Jij moet hierin natuurlijk zien te overleven.

Buiten dat het steeds moeilijker wordt, krijg je ook steeds meer opdrachten die je moet volbrengen. Zo moet je bijvoorbeeld soms een bepaald gebied beschermen of je moet schatten vinden binnen een bepaalde tijd. Voor het volbrengen van deze opdrachten en het ombrengen van vijanden, krijg je geld. Hiermee kan je dan betere wapens en gear kopen. Survival heeft ook zijn eigen progressiesysteem, Relic Challenges en loadouts. Tevens zijn er boosters en vanity-items die je alleen in deze modus kunt krijgen.

De nieuwe modus belooft ook uitdagend te zijn. Dit komt doordat de sterkte van de vijanden zich aanpast als je je wapens opwaardeert. Tevens kun je uit diverse moeilijkheidsgraden kiezen. Als je de Hard modus uitspeelt, dan wordt Crushing ontgrendelt en deze is alleen voor de echte diehards.