lgoled65e6steepangledone

LG ervaart de laatste paar dagen een flinke druk vanuit haar klanten en dan met name de klanten die gaming consoles hebben aangesloten op hun LG TV. Zo zijn er veel meldingen van enorme input-lag bij het gebruik van HDR op een LG OLED of LCD TV. Wanneer HDR niet gebruikt wordt, merkt men niets van input-lag, maar wanneer men HDR gebruikt in combinatie met een PS4, PS4 Pro of Xbox One S, dan is het raak.

De frustratie bleek zo groot, dat er zelfs een petitie werd gestart om LG wakker te schudden dat er iets niet klopt. In deze petitie spreekt men over een input-lag van ruim 60 tot 70 milliseconden, wat extreem hoog is en zelfs merkbaar is voor de casual gamer.

Dat consumenten gefrustreerd zijn is uiteraard terecht, want de OLED TV van LG is geen goedkope en kost duizenden euro’s. Voor dat bedrag mag je dan toch minstens verwachten dat zaken als input-lag niet aan de orde zijn. Men eist dan ook een firmware update van LG en die lijken ze te gaan krijgen.

Via een bericht, dat je hieronder kunt lezen, laat LG namelijk weten op de hoogte te zijn van de problemen. De engineers bij het bedrijf zijn momenteel hard aan het werk om een firmware patch uit te brengen die de problemen moet oplossen. Verder gaat men voor de 2017 line-up kijken of het toevoegen van een game modus wellicht een optie is.

LG Electronics has been made aware that some customers are experiencing lag on their displays when playing HDR games on LG TVs. LG engineers are currently working on a firmware patch to address the issue which is expected to roll out shortly. LG is also working on a solution for 2017 LG TV models which may include the option of an HDR gaming mode. LG is committed to providing the highest standards of product quality and customer service.

As such, we regret any inconvenience this has caused our customers and confirm our commitment to resolving this issue as quickly as possible.