vrideologo
PlayStation VR lanceerde met veel games, maar ook verschenen er wat applicaties. Eén van die applicaties was Vrideo, die tot op heden enkel in Noord-Amerika is verschenen. Ruim een maand na de release valt het doek alweer, want de ontwikkelaar heeft aangekondigd dat ze de service zullen sluiten.

De voornaamste reden dat het nu al ten einde loopt, is dat het geld op is. De applicatie is al langer beschikbaar voor Samsung Gear en Oculus Rift, waardoor het wat ongelukkig oogt rondom de PlayStation VR versie.

Voor als je er niet bekend mee bent, met Vrideo was het mogelijk om video’s in VR te bekijken. Dit kon een ritje in de achtbaan zijn, een concert, een free-running video en meer. Het bood best wel wat leuke content, maar dat is nu helaas afgelopen.

“We’re incredibly proud of what our team has achieved since launching our platform in beta in March 2015. With only $2 million raised, we’ve accomplished all this up against competitors that have three to 50 times (!) our funding. In fact, we often joke about the fact that we have more apps than we do team members. Unfortunately, though, we’ve now stretched this modest funding as far as it could take us, especially in light of the rising costs associated with our growth.”