SleepingDogsDE10

Sleeping Dogs was een hele goede game, waar helaas nooit een tweede deel van verscheen. Er waren hier wel plannen voor en deze waren erg ambitieus, zo meldt Waypoint.

In Sleeping Dogs 2 zou je wederom spelen als Wei Shen, maar ditmaal had hij ook een corrupte partner: Henry Fang. Het verhaal zou uit het oogpunt van beide personages uit de doeken worden gedaan. Je zou dus moeten schakelen tussen beide mannen om alles te kunnen volgen. Tevens zou het mogelijk zijn om in coöp te spelen en de game zou gebruikmaken van een companion app, waarmee je bijvoorbeeld helikopters kon oproepen in de gamewereld.

De meest ambitieuze feature was dat Sleeping Dogs 2 gebruik moest maken van cloudsaves. De informatie van iedereen die de game speelde zou dan worden verzameld om hiermee de criminaliteit in de speelwereld te bepalen. Zo zou de moeilijkheidsgraad aangepast worden op hoe de spelers de game spelen.

Square Enix is eigenaar van de licentie dus er komt misschien ooit een vervolg, maar of die de ideeën van United Front Games zal blijven aanhouden is afwachten. United Front Games is helaas niet meer, dit werd onlangs bekend.