Geen Assassin’s Creed game in 2011

Jean-Francois van Ubisoft heeft tegenover EG bekendgemaakt dat er volgend jaar geen nieuwe Assassin’s Creed game in de winkel komt te liggen. De franchise gaat min of meer in de koelkast en het team wil zich dan echt gaan focussen op iets nieuws. Het verhaal van Ezio Auditore da Firenze komt in Assassin’s Creed: Brotherhood tot een eind. Met Assassin’s Creed: Brotherhood ben je alleen al in de singleplayer meer dan 15 uur kwijt om de game volledig uit te spelen. Daarbij komt ook nog eens een multiplayer ervaring bij. Vanaf 18 november kan je het allemaal zelf beleven.

“I don’t think there’s going to be an Assassin’s Creed in 2011. I think we’re going to let it breathe a bit and really focus on bringing something new and exciting for the next time around. This [Assassin’s Creed: Brotherhood] is the end of Ezio’s story. This is it.”

 1.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  Lieve schatte, dit is wat hij denkt dat er gaat gebeuren. Waarschijnlijk gebeurd het, maar het is nog helemaal niet zeker.

  Als ik zo het interview lees, ben ik het wel met hem eens. Na AC1 hen je nog een AC op de PSP gehad en nog 2 AC’s op de iPhone en DS. En AC2 was gewoon spectaculair (altans, je bleef hem wel spelen tot je uitgespeeld was) en als de beloftes waar worden gemaakt (wat ik wel verwacht aangezien de beloftes tot nu toe functies zijn) word AC2:B de overtreffende trap van de AC-reeks.
  Maar 2013 zou ik wel te lang vinden om te wachten. Dat is nog zo’n 3,5 jaar (gezien de traditie van het najaar-uitbrengen)!!! Ook hoop ik wel dat als ze dit doen wel nog een paar mensen (storywrighters iniedergeval) op AC3 zetten, ze geven zichzelf enorm veel tijdruimte zo. En als je er maar 5/6 mensen op AC3 zet kan je de rest nog gewoon op een nieuw iets focussen.

 2.    451 XP
  Florian's avatar

  @Roytjuh: helemaal mee eens..
  de hele AC reeks meteen stoppen zou ik erg jammer vinden, en ook niet zo slimme zet van Ubisoft, als je bekijkt hoeveel mensen AC een te gekke reeks vinden die steeds verbeterd word:D
  ik ga iig AC:B pre-orderen, zodat ik met de release meteen kan beginnen met het (voorlopig) laatste deel van Assassins Creed..!

 3.    533 XP
  fazzel100's avatar

  Hmm jammer, dan misschien brotherhood kopen :P, Misschien dan.

 4.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Als dit deel ook flink verkoopt zal ik toch maar een nieuw deeltje achteraan gaan plakken

 5.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  toch niet 😛

 6.    524 XP
  Glennps3's avatar

  echt jammer ik kijk steeds uit naar een nieuwe

 7.    130 XP
  michael's avatar

  Als ze niet verder gaan… hoe gaan ze dit open einde van AC2 verklaren dan, ik bedoel, bij brotherhood sluit het verhaal van Ezio af. Maar het verhaal in het heden is bij het einde van AC2 eigenlijk pas net begonnen.

 8.    6677 XP
  Myx's avatar

  Vind het wel een goede zet, gewoon even iets nieuws bedenken wat de ac serie echt weer fris maakt en niet uitmelkerij bagger spellen.

 9.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  Kan er niet mee zitten, er komen genoeg andere goede games uit.