De plannen voor een nieuwe Tomb Raider-film stonden al een behoorlijke tijd in de ijskast, maar in 2018 gaat het dan eindelijk gebeuren. Vijftien jaar na Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, neemt Alicia Vikander het stokje over van Angelina Jolie. Qua inleveren op de schoonheid van de hoofdrolspeelster hoeven we ons in elk geval niet veel zorgen te maken, zo bewijst de bovenstaande afbeelding.

Regisseur Roar Uthaug en scenariste Geneva Robertson-Dworet werken momenteel hard aan een script. Er was al eerder bekendgemaakt dat het om een zogenaamde origin story zou gaan, maar over de precieze inhoud bleef het stil. Het is ook dit keer maar een klein stukje informatie, maar goed soms mag je niet klagen.

Producent Graham King, liet tegenover HeyUGuys weten dat het verhaal gaat draaien om de zoektocht naar Lara’s vader. Ze wilt weten of hij nog leeft. Hieronder de korte video waarin King uitleg geeft. Het wachten is op de eerste trailer, maar dat zal nog even gaan duren. De film verkeert momenteel in de pre-productie fase.