Los van de vermeende hack van het Twitter-account van ontwikkelaar Hello Games vorige maand, is het ondertussen al wel meer dan twee maanden stil rondom het verdere werk aan No Man’s Sky. De game kon op behoorlijk wat kritiek rekenen na de release eerder dit jaar en Hello Games heeft niet veel losgelaten over de staat van de game en over nieuwe patches.

Gelukkig is die stilte nu echt doorbroken, want Hello Games heeft via de website van No Man’s Sky een nieuwe update voor de game aangekondigd. De update wordt de ‘Foundation Update’ genoemd en moet volgens de studio de fundering vormen voor dingen die in de toekomst nog gaan komen, zoals de naam al doet vermoeden.

Wat de update precies gaat inhouden is helaas nog niet bekend, de patchnotes zullen namelijk binnenkort vrijgegeven worden. Hello Games noemt het niet de allergrootste update voor No Man’s Sky, maar toch lijkt de Foundation Update een flinke patch te worden. Er is de afgelopen negen weken aan gewerkt. Volgens het bericht moet de update deze week nog verschijnen, maar wanneer precies is nog onduidelijk.

In het bericht meldt Hello Games verder nog dat de discussie omtrent No Man’s Sky “intens en dramatisch” is geweest. De ontwikkelaar noemt zelf dat ze nogal stil zijn geweest na de release van de game, maar er wordt wel benadrukt dat er naar alle feedback geluisterd wordt, zowel positieve als negatieve feedback. De Foundation Update wordt dan ook een eerste stap naar een langere reis genoemd. Zodra er meer bekend over wordt laten we het uiteraard weten.