ARK: Survival Evolved is al een flinke tijd via early-access beschikbaar op de PC en Xbox One. Eerder deze maand lieten we weten dat de versie voor de PlayStation 4, die niet als early-access titel zal verschijnen, aan Sony was overhandigd voor goedkeuring door Abstraction Games, de studio die verantwoordelijk is voor de PS4 port.

Inmiddels heeft de ontwikkelaar aangekondigd dat ARK: Survival Evolved deze certificatie succesvol is doorstaan. Dit betekent dat een release nu echt aanstaande lijkt. De game zal vermoedelijk begin volgende maand uitkomen. Hoewel er nog geen exacte releasedatum werd gegeven, is dit natuurlijk wel goed nieuws voor iedereen die op de game zit te wachten.

In ARK: Survival Evolved moeten spelers zien te overleven op een eiland vol dinosauriërs. De game is in je eentje te spelen, maar bevat ook een multiplayer. Op de PlayStation 4 bevat de game Trophies en split-screen coöp. De PS4 versie zal gelijk zijn aan de huidige versie op de Xbox One en zal ook gelijktijdig met de Xbox One versie nieuwe updates ontvangen.