Review Modern Warfare 2: Resurgence Mappack – Een tijdje geleden kwam de eerste DLC voor Modern Warfare 2 uit, het Stimulus Package. Voor €13.99 kreeg je drie gloednieuwe maps en twee “oude” maps van de eerste Modern Warfare. Ondanks de vele klachten werd de mappack ongelooflijk vaak verkocht, iets wat Infinity Ward en Activision ook willen bereiken met het recent verschenen Resurgence Package.

De Resurgence Package (€13.99) bestaat net zoals de Stimulus uit drie nieuwe en twee oude maps en is sinds 6 juli beschikbaar op PS3 en PC. De nieuwe maps die je bij aanschaf krijgt zijn: Trailer Park, Carnival en Fuel. De twee “oude” maps, afkomstig uit Call of Duty 4: Modern Warfare, zijn Vacant en Strike. In deze review zullen wij je de maps uitleggen, tips geven en uiteraard geven we onze eigen mening.

Trailer Park
Trailer Park is een aardig klein woonwagenkamp dat wel wat weg heeft van een doolhof. Overal zie je blikken bier, omgevallen tafels en nog meer rotzooi. Je kunt aan deze dingen zien dat er echt een oorlog is uitgebroken in Trailer Park. Achter in het park staan nog verouderde vliegtuigonderdelen, wat je erg doet denken aan de singleplayer missie: The Enemy Of My Enemy. Trailer park is vooral close combat in de stacaravans en medium combat buitenom de caravans. De map zul je wel een beetje uit je hoofd moeten leren, aangezien je snel verdwaalt raakt als je de map nog nooit hebt gespeeld. Maar dit zal wel vanzelf gaan naderhand je de map steeds vaker gespeeld hebt.

Carnival
Carnival is een grote map met een attractiepark-thema. Er is onder andere een achtbaan en een compleet verwoeste botsauto attractie. Onder andere met dank aan de achtbaan is deze map prima geschikt om een sniper te gebruiken. Carnival wordt gezien als een van de beste Modern Warfare 2 maps, onder andere omdat zowel close combat, medium combat en sniping prima mogelijk. Campen is mogelijk in de map maar alle “populaire” campplekken zijn makkelijk vanaf meerdere kanten bereikbaar zodat de camper al snel gedood word. Ondanks dat snipers veel goede spots hebben zijn ze niet enorm in het voordeel.

Fuel
Fuel is een groot olieveld midden in de woestijn. De map is tot nu toe de grootste map in Modern Warfare 2. In Fuel zijn alle soorten combat van toepassing, in het noorden van de map heb je een enorm olieveld, wat erg geschikt is voor snipers, in het westen heb je een kantoorcomplex staan met drie verdiepingen waar je vooral close combat zal gaan gebruiken, de snipers en medium combat spelers hoeven ook niet getreurd te zijn met dat complex, die zullen zich prima vermaken op het dak. Als we wat verder naar het oosten gaan heb je een enorme loods waar al het olie in vaten ligt opgeslagen. Deze loods heeft tevens nog een kleine kelder met uitgang naar het olieveld en een tweede verdieping waar de medium combat spelers zullen gaan zitten. In het zuiden en zuidwesten van de map heb je nog een soort van meldkamer en een garage voor de trucks, vooral geschikt voor close en medium combat.

Vacant
Vacant is een groot kantoorcomplex ergens in Rusland met ook veel close combat in het complex zelf. Flanking komt heel vaak voor in Vacant met dank aan de vele ingangen vanaf het buitengebied. Het buitengebied is rondom het kantoorcomplex. Vooral dit gebied is veel verandert in opzicht met de eerste Modern Warfare, aangezien zelfs het gras groener is geworden. Er is ook meer detail te zien in Vacant ten opzichte van Modern Warfare. Zo zie je namelijk mos over de muren lopen, steenbrokken van afgebroken muren, daken op de grond liggen en lampen die helemaal kapot uit het plafond hangen. Het irritante van Vacant zijn de soms iets te nauwe gangetjes waardoor je soms iets te vaak midden in je killstreak wordt gedood door een tegenstander.

Strike
In Strike worden de meeste kills gemaakt met long range wapens, vooral op de twee grote straten die deze map kent. Voor snipers zijn er een aantal goede spots waarin ze zich kunnen beschermen met claymores. Als je slim bent gebruik je in deze map een wapen met weinig tot geen recoil omdat je vaak vijanden op grote afstand al ziet. Run & Knife is niet aan te raden, helaas is de map wel prima geschikt voor noobtubers. Dit soms tot grote frustratie van menig gamer. Deze map is het meest geschikt voor Team Deatmatch en Headquarters Pro.

Conclusie
De prijs van €13.99 is misschien een beetje duur, maar is volgens ons het geld absoluut waard voor de Resurgence Mappack. Alhoewel sommige maps wat kritiekpuntjes hebben zijn Strike, Vacant, Trailer Park, Carnival en Fuel vijf hele toffe maps die het speelplezier van Modern Warfare 2 nog eens extra zullen verlengen.